avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua, acum un an de zile am făcut o prostie.. ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua, acum un an de zile am făcut o prostie.. Am Vrut ...

Bună ziua, acum un an de zile am făcut o prostie.. Am. Vrut sa iau o pereche de casti dintr-un magazin, am fost prins, am fost dus la. Politie, mi s-a luat declarație, iar dupa un an am. Primit acasa citație cu confirmare renunțare urmărire penala!
Stiu ca a fost o idioțenie ceea ce am făcut.. La ce ma pot aștepta?
Cel mai recent răspuns: Marinela Zapciroiu , Avocat 16:05, 15 Septembrie 2021
Va prezentati la sectie si multumiti ca ati scapat doar cu atat.
Sa fie invatare de minte.

Nu o sa patiti nimic, adica sa va aresteze sau ceva...
Art. 318. – (1) În cazul infracțiunilor pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau pedeapsa închisorii de cel mult 7 ani, procurorul poate renunța la urmărirea penală când constată că nu există un interes public în urmărirea faptei.
(2) Interesul public se analizează în raport cu:
a) conținutul faptei și împrejurările concrete de săvârșire a faptei;
b) modul și mijloacele de săvârșire a faptei;
c) scopul urmărit;
d) urmările produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârșirea infracțiunii;
e) eforturile organelor de urmărire penală necesare pentru desfășurarea procesului penal prin raportare la gravitatea faptei și la timpul scurs de la data săvârșirii acesteia;
f) atitudinea procesuală a persoanei vătămate.
g) existența unei disproporții vădite între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea procesului penal și gravitatea urmărilor produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârșirea infracțiunii.
(3) Când autorul faptei este cunoscut, la aprecierea interesului public sunt avute în vedere și persoana suspectului sau a inculpatului, conduita avută anterior săvârșirii infracțiunii, atitudinea suspectului sau a inculpatului după săvârșirea infracțiunii și eforturile depuse pentru înlăturarea sau diminuarea consecințelor infracțiunii.

Raportat la acest articol, procurorul a dispus o soluție de renunțare la urmărirea penală (adică prin raportare la criteriile de mai sus, consideră că nu ar trebui să răspundeți penal pentru fapta comisă), însă ordonanța emisă de acesta trebuie confirmată de un judecător. Indicat ar fi să vă prezentați la instanța de judecată la termenul menționat prin citație și să solicitați să se admită cererea de confirmare formulată de procuror.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativa furt YsteB YsteB Recent am avut o tentativa de furt a unui produs de 60 de RON dintr-un magazin, am fost prins si dus la sectia de poliție si am dat declaratie si bunul a fost ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket Mysticcapture22 Mysticcapture22 Buna ziua! Acum 2 saptamani am fost la cumparaturi in auchan, mi am pus in cos produsele alimentare si apoi m am dus la raionul de make up de unde am luat ... (vezi toată discuția)
Posesie canabis=> consecințe NotThatSmart NotThatSmart În urma cu ceva timp am fost citat de către DIICOT în privința asta.Circumstanțele au fost de așa natura încat înițial am negat posesia lui,(uitasem ... (vezi toată discuția)