avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de munca inegal Bună ziua! Lucrez într-o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de munca inegal Bună ziua! Lucrez într-o instituție ...

Program de munca inegal
Bună ziua!
Lucrez într-o instituție de stat cu program de activitate continuu de 12/24 12/48 sau 8 ore. Din cauza lipsei de personal nu se mai respecta zilele de repaus săptămânal și timpii de odihna după turele de noapte conform contractului colectiv de muncă. Mentionez că nu depășesc 12 ore
suplimentare pe luna , dar programul este fracționat asa încât într-o luna am doar 3 zile calendaristice libere si nu un număr egal cu zilele de sâmbătă si duminică conform acordului colectiv.
O instanță poate obliga instituția să respecte acordul colectiv de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:49, 15 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, o instanță poate obliga instituția să respecte acordul colectiv de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la tura - ore suplimentare nicusan nicusan In conditiile organizarii muncii la tura continua, in doua schimburi a cate 12 ore, cu 5 salariati care deservesc tura: • salariatii beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Program de lucru inegal rocriss rocriss Buna ziua, Am o situatie cu care nu m-am mai intalnit si nu stiu cum se procedeaza: O societate noua trebuie sa faca angajari. Oamenii vor lucra intr-un ... (vezi toată discuția)
Program de lucru andreea.ilic andreea.ilic buna. lucrez la o firma care urmeaza sa functioneaze cu puncte de lucru cu program de la 10.00 la 22.00. in fiecare punct de lucru vor lucra cate 3 angajati cu ... (vezi toată discuția)