avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua , o întrebare va rog , am fost in creștere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua , o întrebare va rog , am fost in creștere copil ...

Buna ziua , o întrebare va rog , am fost in creștere copil cu handicap pana la jumătate luni August , apoi am fost sunată de la munca sa revin , din păcate din motive de sănătate ale copilului nu am putut lucra și mi-au zis ca alta soluție nu este decât sa imi dau demisia !
Dar tot citesc pe net ca a fost prelungit certificatul handicap , însemna ca nici demisia nu este valabilă ? Sau care sunt condițiile pentru prelungirea sau sunt alte criteri ! Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: KMK , utilizator 10:34, 20 Septembrie 2021
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Incercati sa sesizati ITM-ul local cu privire la demisia sugerata de catre angajator.

2. Ce varsta are copilul?
Ultima modificare: Joi, 16 Septembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Eu aveam certificatul de handicap valabil pana pe data de 06.08 și am fost la munca am discutat despre revenirea mea , am spus ca din păcate nu pot lucra atâtea ore , am făcut N cereri sa fiu transferata la un program de 8 ore pe și , au spus ca nu se poate decât dacă aduc o foaie ca nu sunt apta de munca , și mi-au zis demisie altfel nu se poate , si am fost de acord pentru ca eu nu pot lucra in regim de 12/24 12/48 ! Di. Motive de sănătate ale copilului .
Copilul meu a împlinit pe 12.08 4 ani . Eu am fost in creștere copil cu handicap sau prelungit din creștere copil !
Sa nu va dati demisia, nu va poate obliga angajatorul! Daca va dati demisia nici indemnizatie de somaj nu veti putea primi, daca va concediaza angajatorul, atunci veti putea primi indemnizatie de somaj. Concediul de crestere se poate prelungi pana la 7 ani, daca nu ma insel, nu cunosc exact conditiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii acordare somaj in cazul inchiderii cim de comun acord Siani Siani Fiti amabili si lamuriti-ma intr-o anume privinta: am o vechime de un an de zile la firma la care lucrez momentan si as vrea sa schimb acest loc de munca, ... (vezi toată discuția)
Daca firma la care lucrez isi desfiinteaza punctul de lucru eu fiind insarcinata in 3 luni ce am de facut? alina_paula alina_paula Buna ziua, sunt insarcinata in 3 luni iar firma la care lucrez din data de 19 oct 2011 desfiinteaza punctul de lucru. Deci concediaza toti angajatii! Va rog ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost respins dosarul pentru somaj nrista2000 nrista2000 sunt intro situatie ,cre cred eu ca e dificila. pe data de 30.07.2009 mi-am depus dosarul pentru somaj,data la care a si fost respins. motivul-lucrez ca ... (vezi toată discuția)