avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Buna ziua ,dupa ce ai pcr pozitiv ,ai stat 14 zile in ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Buna ziua ,dupa ce ai pcr pozitiv ,ai stat 14 zile in carantina ...

Buna ziua ,dupa ce ai pcr pozitiv ,ai stat 14 zile in carantina ,medicul de familie te declara vindecat si ai cerificat verde ca esti trecut prin boala,mai este obligatorie testarea la locul de munca? Cei de la DSP spun ca este abuz in serviciu si nimeni nu ma mai poate obliga pt ca 3 e posibil sa ies fals pozitiv ,cei de la munca spun ca fara test negativ nu intru pt ca ma platesc ei nu dsp
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 14:00, 22 Septembrie 2021
Recomandarea asta e doar pentru statul roman, nu te mai testeaza, nu si pentru companii.
Apare in ordinul ministrului sanatatii 1513/2020:
"8. Pacientul pozitiv nu mai trebuie retestat RT-PCR timp de 90 de zile de la vindecare, cu excepția persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă. Dacă retestarea totuși se petrece, un rezultat pozitiv în perioada de 90 de zile de la vindecare nu poate fi considerat o nouă infecție, cu excepția persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă."
[ link extern ]

Nu inteleg totusi problema dvs , daca va testeaza compania si iese pozitiv, trebuie sa declare la DSP, pentru ancheta epidemiologica, DSP trebuie sa ia o decizie, scrisa, daca in decizia aia va scrie ca nu aveti nici o problema in ciuda acelui test pozitiv, aveti un act de decizie medicala de admitere la serviciu pe care:
1. il prezentati angajatorului sa va reprimeasca la munca, sau

2. il puteti folosi intr-o reclamatie la ITM, sau

3. puteti da in judecata compania ca nu respecta o decizie a DSP

Nu exista vreo concluzie stiintifica asupra faptului ca nu te poti reinfecta 100% in 3 luni de zile, statistic asa se intimpla, probabil in peste 90% dintre cazuri. Nu stiti in ce categorie sunteti.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2021
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test pozitiv dupa 14 zile de izolare Adrian_Ilie_Argesanu Adrian_Ilie_Argesanu Buna ziua! Un membru al familiei a fost pozitiv, a stat 14 zile in carantina acasa, la iesire i s-a cerut test negativ pentru intoarcerea la munca, dar la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost testata pozitiv covid 19. in data de 6.12 ... mariaelida.butacel mariaelida.butacel Buna ziua, am fost testata pozitiv covid 19. In data de 6.12 se incheie perioada de 14 zile de carantina. Angajatorul solicita retestare cu rezultat negativ ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga angajatorul sa am test negativ după ce am efectuat ... Pmpmpreda Pmpmpreda Ma poate obliga angajatorul sa am test negativ după ce am efectuat perioada legală de izolare fiind confirmată pozitiv Covid-19. Cadrul legal as vrea sa il ... (vezi toată discuția)