avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu probleme

Buna ziua. Soacra mea a deschis dezbatere succesorala in instanta si a solicitat acordare teren celorlalti mostenitori, neavand banii necesari pentru sulta. In pima instanta, i s-a acordat castig de cauza. Acum, ceilalti mostenitori au facut apel si cer ei sulta in loc de teren. Acum am si eu ontrebare. Li se poate acorda de catre instanta sulta, tinand cont ca soacra mea este pensionara, nu are de unde sa faca rost de o suma atat de mare ( in jur de 40000 lei) si chiar daca ar vinde terenul, nu ar putea obtine suma pe care o solicita ei drept sulta? Instanta nu ar trebui iarasi sa tina cont de situatia ei si sa ii determine sa isi accepte terenul, pe care sa il vanda apoi cui vor ei??
Cel mai recent răspuns: ramona2018 , utilizator 20:50, 20 Septembrie 2021
Buna ziua
Daca tot nu vrea nimeni terenul, de ce nu s-a vandut si apoi sa se imparta banii?
Pai asta este problema. Soacra mea vrea partea ei de teren si vrea si ca ceilalti mostenitori sa isi ia fiecare bucata lui de pamant. Ea nu vrea sa renunte la teren dar nici nu are bani ca sa le dea sulta pe teren.
Ultima modificare: Joi, 16 Septembrie 2021
ramona2018, utilizator
si a solicitat acordare teren celorlalti mostenitori,


Soacra mea vrea partea ei de teren

hotarati-va, ce a cerut de fapt ?
daca vrea partea ei de teren trebuia sa ceara partajul in natura.
Sa se hotarasca soacra ce vrea, pamant sau bani, sens in care ulterior, ii veti explica dvs ce si cum trebuie sa faca. Succes si bafta multa.
A solicitat instantei sa li se acorde teren in natura celorlati mostenitori, nu sulta. La asta ma refeream. Si sa ii ramana si ei partea ei de teren. A primit solutie favorabila, initial, dar acum mostenitorii au facut apel si cer instantei sa li se acorde sulta in loc de teren. Ar putea ei avea castig de cauza acum, la apel?

gi-jane2 a scris:

si a solicitat acordare teren celorlalti mostenitori,


Soacra mea vrea partea ei de teren

hotarati-va, ce a cerut de fapt ?
daca vrea partea ei de teren trebuia sa ceara partajul in natura.

Ultima modificare: Luni, 20 Septembrie 2021
ramona2018, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces partaj teren extravilan. poate fi obligată o parte să accepte sultă în locul părții în natură? Camyzu Camyzu Bună ziua. După decesul bunicii mătușa mea si a fratelui , vrea sa împărțim pământul moștenit de la bunica. Eu si fratele suntem mostenitori dupa ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar dorel13 dorel13 Sunt parte intr-un proces de partaj judiciar. Atat reclamantii cat si paratii si-au exprimat acordul ca toata suprafata sa-mi fie atribuita mie. Reclamantii ... (vezi toată discuția)
Mostenire/succesiune carmenganea carmenganea Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi . Soacra mea are la tara , casa parinteasca +terenul aferent acesteia (491mp cu totul)+teren extravilan . ... (vezi toată discuția)