avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparaţie acoperiş + asigurare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparaţie acoperiş + asigurare

Bună ziua! Locuiesc la ultimul etaj al unui imobil de 3 etaje. La sfârşitul lunii august, în urma unei ploi mai puternice am fost inundată şi au existat şi infiltraţii în pereţi. Am făcut poze şi am redactat şi o cerere pe care am depus-o la Preşedintele Asociaţiei prin care am solicitat reparaţia hidroizolaţiei. Ştiu că a mai fost tratat acest subiect, dar aş dorisă ştiu dacă legislaţia în vigoare s-a schimbat cu privire la termenul în care ar trebui să primesc un răspuns (am citit 10 sau 14 zile?). Am înţeles că în acest context pandemic şi şedinţele sunt greu de organizat din cauza numărului limitat de participanţi. Am fost sfătuită să închei o asigurare facultativă pentru garsonieră ca să fiu despăgubită în cazul în care voi fi iar inundată. Ar avea rost? Nu trebuie mai întâi să acţioneze Preşedintele şi să demareze procedura pentru reparaţie? Şi dacă nu acţionează, trebuie să reclam la Primărie? Deja stau cu o anumită temere având în vedere ploile de toamnă ce se vor manifesta la un moment dat. Sunt puţin derutată că nu ştiu ce paşi să mai fac. Mulţumesc anticipat pentru răspuns!
Ultima modificare: Joi, 16 Septembrie 2021
alina2001, utilizator
Cel mai recent răspuns: alina2001 , utilizator 07:23, 18 Iunie 2023
Buna Alina. As avea si eu nevoie de raspunsurile primite in privat legate de aceasta problema peste care ai trecut.. Am o stuatie asemanatore si ar fi de folos sa aflu parerile de aici. Multumesc
Bună seara! Nu am primit răspunsuri în privat. La mine nu s-a rezolvat încă problema. Deși Președintele Asociației mi-a luat cererea în serios și a organizat licitație, alegând o echipă ce a reparat acoperișul, se pare că totuși muncitorii au făcut o lucrare de mântuială. La ploile foarte puternice din ultima vreme am avut iar probleme, am fost nevoită să fac iar sesizare și acum căutăm alți meșteri mai serioși. Poate aveți noroc mai mult ca mine în demersurile dvs. Toate bune!
Buna Alina, am avut intentia sa comentez la alta postare, nu la cea cu acoperisul ci la cea cu facturile neplatite pe servicii oferite :D. Daca ai timp as aprecia cateva idei. ms
Bună dimineața! Problema mea încă nu s-a rezolvat. Acum dauna s-a extins, iar vecinii sunt pasivi, nu se grăbesc să facă ședință. Aș vrea să știu dacă există vreo dispoziție legală in vigoare ca să pot repara acoperișul pe partea mea. Îmi asum faptul că o fac pe cheltuiala mea și este foarte posibil să nu mai văd banii înapoi vreodată. Dar așa nu mai pot sta și nici nu vreau să ajung să înot în propria casă. Mulțumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Balconul neacoperit considerat acoperisul blocului? SorinPd SorinPd Bună ziua, Locuiesc într-un bloc de apartamente la ultimul etaj, iar vecinul de la etajul inferior este inundat din cauza ploilor. Menționez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc Nathalie15113 Nathalie15113 Bună. Locuiesc la etajul 4 al unui bloc fără acoperiș și sunt infiltrații de apă la fiecare ploaie. Am depus o cerere la președintele blocului în care ... (vezi toată discuția)
Acoperis stricat, proprietar necooperant mirela_bum mirela_bum buna ziua, locuiesc la etajul 1, intr-un bloc de 4 etaje. Locatarul de la etajul 4 a construit singur podul(inainte sa ma mut eu). Acum, eternita de pe bloc ... (vezi toată discuția)