avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am și eu o situație. Mama a murit, a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am și eu o situație. Mama a murit, a lăsat moștenire ...

Buna ziua,

Am și eu o situație.
Mama a murit, a lăsat moștenire un apartament de 150 de mii de euro în care a stat cu una din surorile mele. Noi în total 6 frați. Nu exista nici un testament.
Trebuie depuse acte de succesiune pentru a putea moștenii partea mea ? Daca nu casa rămâne surorii care locuiește acolo?
Nu știu cum se procedează. Am auzit că trebuie făcut act de succesiune in termen de 6 luni.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ertyuio , utilizator 20:49, 19 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mergeti si dati declaratie de acceptare a succesiunii in termen de maxim un an de la deces si apoi dezbateti succesiunea cand doriti, daca nu va intelegeti amiabil sa vindeti casa si sa impartiti banii in 6, veti dezbate in instanta.
sora nu are cum sa ramana cu casa decat daca are bani sa va plateasca partea voastra in bani.
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2021
gi-jane2, moderator
Buna ziua,

Acest act de acceptare a succesiunii este obligatoriu de făcut?
Ce reprezintă mai exact , că sunt de acord sa fiu moștenitor?
Daca eu îmi fac iar restul nu ... Ce se întâmplă atunci? Nu vreau să zică după că le fur eu casa. Doar sa fie împărțită în mod egal.

La acest act trebuie sa fie toți prezenți(moștenitorii)?

Multumesc

gi-jane2 a scris:

mergeti si dati declaratie de acceptare a succesiunii in termen de maxim un an de la deces si apoi dezbateti succesiunea cand doriti, daca nu va intelegeti amiabil sa vindeti casa si sa impartiti banii in 6, veti dezbate in instanta.
sora nu are cum sa ramana cu casa decat daca are bani sa va plateasca partea voastra in bani.

Nu, "la acest act", cel de acceptare a mostenirii, nu trebuie sa fie prezenti toti mostenitorii. Doar la dezbaterea succesiunii.
Declaratia de acceptare, nu e obligatorie. Dar se da in eventualitatea ca dezbaterea succesiunii se va face dupa un an, si sa nu fiti inlaturat de la mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost obligați să facem cerere de dezbatere a succesiunii când am ridicat certificatele de deces. este obligatoriu să mergem acum la notar? Anagiorgiana Anagiorgiana Buna ziua,sunt Coman Ana din Constanța.Am o problema in legătură cu o succesiune în urmă decesului părinților.Parintii mei au murit amândoi în ... (vezi toată discuția)
Succesiune enami enami buna ziua!in urma cu trei saptamani mama a decedat am ramas eu si fratele,detinem un teren si o casa cu teren in ilfov,am putea merge la notar sa facem act de ... (vezi toată discuția)
Succesiune zilzi zilzi Mama a murit pe 6.07.2010 si am ramas pentru dezbaterea succesiunii tatal meu si cu mine.Noi avem o relatie foarte stransa si o buna intelegere. Nu se pune ... (vezi toată discuția)