Daca ai un site prin care vinzi produsele firmei tale, avand cod caen pentru acest tip de comert si toate actele in regula, in calitate de administrator al site-ului ai voie sa incluzi in continutul site-ului tau o legatura (link) catre site-ul unei terte persoane, fara un contract scris ? Doar cu o intelegere verbala ?
In cele mai multe cazuri administratorii de site-uri discuta intre ei prin email, live-chat.
Daca se face doar cu o intelegere verbala, este administratorul primului site (cel care posteaza link-ul) cu ceea ce se poate afla pe celalalt site ? Poate fi tras la raspundere ? Cum dovedeste ca a avut o intelegere verbala cu celalalt administrator ?
Bun, si daca inchei contract de unde stiu eu ca cealalta parte imi furnizeaza datele reale ? De exemplu daca cealalta parte se afla in USA, mie poate sa imi zica un nume din burta, cum pot eu sa imi dau seama daca e adevarat? Dupa aceea o sa zica astia de aici s-a facut fals sub semnatura privata.
Si in plus, cum pot eu sa fiu responsabil pentru ce continut isi pune el in site? Daca pun un disclamer care sa zica ca link-urile postate pe site-ul meu nu sunt sub administrarea mea, si nu imi asum nici o raspundere ma ajuta ?
Un link-exchange se poate anula, tot la fel cum a fost si creat. Daca e vorba de bani si faceti un contract trebuie sa fiti atent la clauzele din acesta.
In legatura cu continutul unui site care nu este in administrarea dumneavoastra eu consider ca este de la sine inteles ca nu puteti fi tras la raspundere cu privire la continutul acestuia.
Puteti sa puneti un disclaimer, dar cred ca, din punct de vedere al marketingului, ar fi o ideea cel putin proasta.
Nu am inteles ultima fraza, "dar nu cred ca, din punct de vedere al marketingului, ar fi o ideea cel putin proasta.".
Parerea dvs. este ca e idee proasta sa pui disclamer ? sau buna ? Daca din pct. dvs. de vedere este o parere proasta, imi puteti spune va rog de ce? Pentru a ma gandi mai bine daca sa pun sau nu reclame .... Multumesc mult.
Imi cer scuze pentru greseala din textul precedent, mi-am reformulat ideea din mers si nu a mai avut sens.
Ideea de disclaimer este buna. In linii mari, disclaimer-ul reprezinta pentru situatia dumneavoastra varianta cea mai buna pentru a delimita drepturile si obligatiile dintre doua parti, in cazul de fata intre dumneavoastra si cititorul site-ului. Este cel care in eventualitatea unei probleme va poate salva.
In textul precedent faceam referire, din punct de vedere personal, la ceea ce inseamna din punct de vedere al marketingului un text de genul "daca vrei poti sa intri pe linkul asta dar eu nu-mi asum raspunderea pentru ce este pe el". Ca si consumator nu m-as mai intoarce a doua oara pe un site care are astfel de texte.
Continut online?
fishku
Am o nelamurire care ma framanta de ceva vreme ?
Pe scurt ...In ce conditii pot sa preiua continutul unui site online ?
Ideea e in felul urmator. as dorii ... (vezi toată discuția)