Bună ziua!
Am decis să adoptăm 2 copii,frați,în vârstă de 10 ani.Copiii au fost neglijați grav,abuzați de către părinții biologici,motiv pentru care au fost preluați de către cei de la DGASPC, încă de când erau mici( de la vârstă de 1 an) și au fost crescuți până acum la un asistent maternal.
Recent, de câteva luni, au fost declarați adoptabili.Asa i-am cunoscut noi și i-am îndrăgit.Problema este ca părinții biologici păstrează legătura cu copiii și le spun că vor veni să îi ia ( deși sunt persoane fără adăpost,alcoolici și cu probleme psihice grave).Părinții biologici locuiesc în același oraș cu noi,se învârt în cercuri vicioase și ne este teamă să nu vină peste noi.Ce putem face?Este normal să păstreze legătura cu copiii după ce aceștia au fost declarați adoptabili ?Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Septembrie 2021 CBM, utilizator
Buna ziua. Da, din punct de vedere legal este normal sa pastreze legatura cu parintii biologici. In momentul in care se realizeaza adoptia, parintii biologici pierd orice drepturi asupra copiilor. Problema este mai delicata cand vorbim de sentimentele copiilor fata de parintii biologici. Spuneti ca minorii au fost crescuti mai multi ani de un asistent maternal. Cum a fost relatia acestuia cu parintii biologici ?