Buna ziua. Doresc sa inaintez o serie de intrebari.
Suntem 1 frate si o sora..uitata de d-zeu..adica de acum 25 de ani care avem de dezbatut o mostenire (un imobil),. Parintii nostri au divortat in 1974, facandu-se partajul.Eu la mama, si ea la tata..asta acum 47 de ani. Garsoniera a fost dobandita in perioada in perioada anilor 2000-2005 ( am actele de vanzare cumparare, ,si deci da, a fost dobandita in urma unui apartament de 2 camere din militari care era pe numele meu.Deci a fost dobandit cand eram doar eu cu mama fara a stii ca sora-mea ar mai trai.. Mama mea achitand integral suma necesara din vanzarea apartamentului meu. In anul 2017 mama mea a decedat, urmand sa fac succesiunea. .
in acest timp avut contributie la intretinerea apartamentului. cheltuielile/reparatiile fiind suportate, in mare parte, de mine,intretinerea lumina, tevi sparte.. etc Ultima data am renovat apartamentul anul trecut , investind aproximativ 2000 de euro, din care aprox. 1000€ stricaciunile de au fost provocate in cei 4-5 ani
1. Mai are sora mea drept asupra a 50% din imobil, daca ea nu exista in familia noastra de 47 de ani??
2. Acel "act" este legal? adica vanzarea apartamentului meu pt cumpararea garsonierei..Poate fi folosit in instanta pentru dobandi 100% din imobil?
3. Pana la disputarea succesiunii, cine este proprietar de drept?
4. Voi putea fi obligat, prin metode legale, sa elibez imobilul?
Va multumesc, anticipat, pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns:
romascanu , moderator
19:50, 7 Ianuarie 2023