avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amenintare cu oprit apa de catre asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amenintare cu oprit apa de catre asociatia de locatari. Buna ...

Amenintare cu oprit apa de catre asociatia de locatari.
Buna seara. Am fost amenintat de catre asociatia de locatari ca daca nu semnez o hartie prin care sunt de acord cu schimbarea coloanei de canalizare menajera a blocului ca imi vor opri alimentarea cu apa...Au dreptul sa faca acest lucru? Mai ales ca nu figurez cu datorii.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:35, 19 Septembrie 2021
Amenintare pe gura sau in scris?
Bineinteles ca pe gura:)) dar eram curios daca au temei aceste amenintari.
Nu au temei sa va oblige sa semati, si nici temei sa va opreasca apa, dar au temei sa va oblige sa permiteti accesul pentru schimbarea tevii (canal sau apa), indiferent ca sunteti dvs de acord sau nu, si dupa caz, sa platiti si daune interese daca va opuneti aiurea sau pentru motive puerile, cum ar fi "ca imi face mizerie in casa". Imobilul trebuie intretinut.
Nu am nici o problema cu schimbarea acesti coloane..Chiar sunt pentru acest lucru. Problema este ca vecinii care solicita acest lucru au scurgeri de la ramificatiile care vin din aceasta coloana si solicita ca aceste ramificatii impreuna cu coloana sa fie schimbate din fondul de intretinere. Dupa parerea mea doar coloana se poate schimba din acest fond...ramificatiile din coloana principala eu zic ca intra in atributia locatarului deservit de aceste ramificatii. Este gresita aceasta parere? Sau aundreptate vecinii?
Pai, intram intr-un domeniu pur tehnic, "ramificatiile care vin din coloana ...".
Adica, sa se schimbe coloana de scurgere, dar nu si ramificatiile ...

Dupa mine, inclusiv ramificatia face parte din coloana. Apoi, in T-ul ala sau Y-grec, sau ce este, se va racorda fiecare.
In fine, nu asta conteaza, nu conteaza ce cred eu, si nici ce credeti dvs.
Juridic, altfel se pune problema. Daca s-a HOTARAT schimbarea, asa, ....asa se schimba.

Dvs, apoi, puteti ATACA HOTARAREA, ...pentru nelegalitate, pt sumele solicitate, pt alte orice aspecte, pentru care se va dispune o expertiza. Dar , faptul ca nu vi se pare dvs solutia tehnica ca fiind corecta, sau vi se pare ca sumele de plata sunt repartizate aiurea, nu va justifica opozitia. Intelegeti logica?
Adica, chiar sa presupunem ca aveti dreptate cu coloana si ramificatiile, veti ataca hotararea, nu veti impiedica lucrarea.

Sauuu, daca vreti sa impiedicati si lucrarea, rapid, o ordonanta presedintiala, prin care solicitati urgenta si sa se dispuna sistarea lucrerii pana la lamurirea problemei.
Nu stiu daca ati inteles cum

Alte discuții în legătură

Alimentare cu apa rece lemia50 lemia50 Buna seara.As vrea sa intreb urmatoarele: 1 . Teava de alimentare cu apa rece a unui apartament(ma refer la segmentul cuprins intre conducta verticala si ... (vezi toată discuția)
Instalatie comuna gaze vasile35 vasile35 Buna ziua, Intrebarea ar fi asa: \"Care sunt partile comune (bunurile privind proprietatea comuna) al instalatiei de gaze a unui bloc (in care si ... (vezi toată discuția)
Teava evacuare wc sparta r_codrescu r_codrescu Teava de evacuare de la wc din apt. meu este sparta si curge la apt. de jos. La mine in baie este uscat iar teava este vizibila in apt. de jos. Cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)