avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amenintare cu oprit apa de catre asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amenintare cu oprit apa de catre asociatia de locatari. Buna ...

Amenintare cu oprit apa de catre asociatia de locatari.
Buna seara. Am fost amenintat de catre asociatia de locatari ca daca nu semnez o hartie prin care sunt de acord cu schimbarea coloanei de canalizare menajera a blocului ca imi vor opri alimentarea cu apa...Au dreptul sa faca acest lucru? Mai ales ca nu figurez cu datorii.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:35, 19 Septembrie 2021
Va dau urmatorul exemplu: coloana de gaze naturale din casa scarii este a tuturor celor de pe acea scara...din fondul de reparatii se pot face lucrari la acea coloana de gaze...dar ramificatiile/instalatiile de utilizare de dupa contor intra in atributia locatarului care are acea instalatie de utilizare a gazelor. La fel si cu reteaua de apa....la fel consider ca trebuie sa fie si cu canalizarea....coloana este a tuturor si se poate intretine din banii asociatiei dar ramificatiile care merg la masina de spalat...lavoar...wc samd intra in atributia locatarului dpdv al costurilor.
P.S. imi place discutia:)
Juridic , v-am explicat logica care se aplica , si nu mai revin asupra ei.

Tehnic , doar de amorul artei , putem sa mai dezbatem.
Trebuie sa definim ce se intelege prin "ramificatii". Prin "ramificatii" , in acceptiunea mea , inteleg doar bucatica aia de T-eu/Y-grec, prin care se intra in coloana principala verticala si care are, hai sa zic, un 10-15 cm , stanga /dreapta, din coloana verticala. Mai bine spus, este o piesa de legatura intre orizontala si verticala. Atat.

Mai departe, tot ce se scurge prin piesa aia, venind pe orizontala, spre lavoar, masina de spalat, etc, ...tine de proprietatea individuala si nu de cea comuna.
Hai sa spunem ca delimitarile se pot face si altfel:
- coloana/scurgerea pe verticala (care revine in sarcina asociatiei) si
- scurgerea pe orizontala (care revine proprietarului de apartament).

Dar, repet, aspectele astea tehnice importa prea putin, ce conteaza este hotararea asociatiei. Aia este legala/nelegala, statutara/nestatutara, aia se ataca, si cam atat ar fi de zis.
Asociatia de proprietari nu detine autoritatea si competenta -fara hotarare judecatoreasca definitiva sa restrictioneze furnizarea utilitatilor in sistem centralizat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alimentare cu apa rece lemia50 lemia50 Buna seara.As vrea sa intreb urmatoarele: 1 . Teava de alimentare cu apa rece a unui apartament(ma refer la segmentul cuprins intre conducta verticala si ... (vezi toată discuția)
Instalatie comuna gaze vasile35 vasile35 Buna ziua, Intrebarea ar fi asa: \"Care sunt partile comune (bunurile privind proprietatea comuna) al instalatiei de gaze a unui bloc (in care si ... (vezi toată discuția)
Teava evacuare wc sparta r_codrescu r_codrescu Teava de evacuare de la wc din apt. meu este sparta si curge la apt. de jos. La mine in baie este uscat iar teava este vizibila in apt. de jos. Cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)