avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca!

As dori si eu un raspuns la problema mea daca se poate:

In luna decembrie mi-am incetat contractul de munca de la compania la care lucram (cu acordul ambelor parti). As dori sa stiu cum imi pot recupera cartea de munca avand in vedere ca sediul companiei este la Bucuresti, eu sunt din provincie si probabil cartea mea de munca este depusa la ITM Bucuresti. Trebuie sa ma duc eu la ITM Bucuresti sa-mi recuperez cartea de munca sau cei de la Resurse Umane de la compania respectiva trebuie sa o ia de acolo si sa mi-o inmaneze?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:46, 10 Ianuarie 2010
resursele umane de la firma unde ati lucrat trebuie sa solicite, in baza deciziei de incetare a contractului individual de munca al dvs. sa faca ultimele mentiuni in carnet, urmand predarea acestuia . Ulterior, dvs. puteti sa discutati cum sa fie trimis carnetul, printr-un curier rapid, sa evitati neaparat un drum pana la Bucuresti.
Insa, trebuie sa discutati direct cu persoana desemnata sa se ocupe de acest compartiment, din cadrul societatii unde ati lucrat.
Aveti doua posibilitati : fie va deplasati la ITM Bucuresti pentru a va recupera carnetul de munca, fie vorbiti cu fostul dvs angajator sa-l ridice de la ITM si apoi sa vi-l trimita prin posta.
Avand in vedere ca la angazare le-am inmanat personal cartea de munca celor de la Resurse Umane nu este de datoria lor sa mi-o inmaneze inapoi?
Luati legatura, telefonic, cu cei de la Resurse umane si sa stabiliti cum puteti intra in posesia carnetului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de sfaturile dumneavoastra Somebody87 Somebody87 Din data de 04.06.2008,de cand am incetat activitatea (prin demisie) la o societate care isi are sediul in Sibiu(eu sunt din Iasi) fac sesizari peste ... (vezi toată discuția)
Eliberare carte de munca myrya myrya Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca angajatorul este obligat sa imi aduca cartea de munca la sediul unde am lucrat si unde am depuso cand m-am angajat ... (vezi toată discuția)
Predarea cartii de munca Caligula Caligula Buna ziua, Lucrez pentru o firma cu sediul in Bucuresti. In urma demisiei/concedierii unui angajat trebuie sa-i fac acestuia predarea cartii de munca/adev. ... (vezi toată discuția)