avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Eliberare carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Eliberare carte de munca

Buna ziua
Va rog sa imi spuneti daca angajatorul este obligat sa imi aduca cartea de munca la sediul unde am lucrat si unde am depuso cand m-am angajat sau trebuie sa merg la sedul mare de care apartine firmai sa o iau eu de acolo?
Multumesc ,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:48, 15 Ianuarie 2010
in cazul in care raporturile de munca au incetat, societatea are obligatia sa va inmineze acest document. documentul se inmineaza de biroul personal, sub semnatura de primire.
Mentionez ca eu am lucrat in cadrul unei companii din Ploiesti (VODAFONE) iar angajatorul ma trimite pentru eliberarea cartii de munca la sediul din Charles de Gaulle -Bucuresti .Este corect cum procedeaza ?
Nu, au fost si alte cazuri in care compania la care va referiti a trimes cartea de munca incheiata in orasul in care avea respectivul punct de lucru.
Daca la acest punct de lucru lucreaza salariati care au aceasta competenta,atunci ar trebui sa v-o trimita la Ploiesti.
Pentru Vodafone competenta pe resurse umane o au cei din Bucuresti ... prin urmare, de aici se va ridica carnetul de munca ... angajatorul este obligat ca la inceatarea activitatii sa va inmaneze carnetul de munca , insa legea nu prevede si modul de inmanare a acestui act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca! Lacu$tA Lacu$tA As dori si eu un raspuns la problema mea daca se poate: In luna decembrie mi-am incetat contractul de munca de la compania la care lucram (cu acordul ... (vezi toată discuția)
Carte de munca nereturnata dianap12 dianap12 Buna ziua, am plecat de la firma de la care lucrez prin acordul partilor si acum vreau sa ma angajez in alta parte. Problema este ca societatea respectiva ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de sfaturile dumneavoastra Somebody87 Somebody87 Din data de 04.06.2008,de cand am incetat activitatea (prin demisie) la o societate care isi are sediul in Sibiu(eu sunt din Iasi) fac sesizari peste ... (vezi toată discuția)