avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poate sa curgă un nou termen de prescripție?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poate sa curgă un nou termen de prescripție?

O datorie din ianuarie 2017 (nu datorie la stat) este prescrisa în prezent, 2021, dar debitorul semnează un angajament de plata in august 2021, cu privire la datoria din 2017. Clar a recunoscut datoria ce o avea, dar pot pe baza acestui angajament de plata să merg în instanță? Care ar fi temeiul legal care ar spune ca prescripția începe iar să curgă de la data semnării angajamentului de plata/recunoaștere (în cazul în care nu respecta termenele de plata agreate prin angajament)?
Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 20 Septembrie 2021
Adelina.M.H., utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:38, 20 Septembrie 2021
Buna ziua, recunoasterea efectuata dupa indeplinirea termenului de prescriptie nu mai poate modifica cursul acestei prescriptii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 2507

Renunţarea la prescripţie

Nu se poate renunţa la prescripţie cât timp nu a început să curgă, dar se poate renunţa la prescripţia împlinită, precum şi la beneficiul termenului scurs pentru prescripţia începută şi neîmplinită.

eu as crede ca termenul de 3 ani curge de la data termenului dat prin angajament

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere prescriptie vladmm12 vladmm12 BUna ziua, Daca in 2010 e incheiat un contract de imprumut intre doua persoane fizice cu termen de restituire in acelasi an si restituirea nu se face dar in ... (vezi toată discuția)
Înțelegere plata creanță Ene1 Ene1 Bună ziua. Am o creanță la eos ksi România, în urma unui credit neachitat la timp către Țiriac bank! Plătesc lunar 150 lei către ei, dar am fost sunat ... (vezi toată discuția)
Invocarea prescriptiei dupa recunoasterea datoriei oliviupetrescu oliviupetrescu O firma are o datorie catre mine din martie 2011, deci a intervint prescriptia. Dar in august 2014, intr-o adresa, si-a recunoscut datoria (deci dupa termenul ... (vezi toată discuția)