avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plata amenzii concomitent cu depunerea plangerii la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plata amenzii concomitent cu depunerea plangerii la Judecatorie

Buna ziua, stimati avocati!
Am fost oprit de Politia Rutiera cu viteza peste limita. Am primit procesul verbal in mana, unde se spune ca trebuie sa platesc o amenda cu o anumita valoare, iar daca o platesc in 15 zile va fi jumate.
Eu am depus plangere la acest proces verbal al Judecatorie.
Intrebarea este , perioada de 15 zile cand se plateste jumate se ingheata din momentul ce am depus plangerea sau va expira chiar daca cazul inca nu este solutionat dupa 15 zile fara nici o inghetare?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 19:48, 21 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se suspenda termenul in care beneficiati de reducerea amenzii. Achitati si cereri instantei restituirea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se ocupa instanta de restituire. Banii se cer inapoi de la administratia financiara in baza cistigarii definitive a procesului (copie dupa hotarirea definitiva a instantei) si in baza art. 168 din codul de procedura fiscala. La jumatate nu se mai poate plati dupa.
Ultima modificare: Marți, 21 Septembrie 2021
latka, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fie platiti amenda la jumatate in termen si ulterior in baza hotararii judecatoresti de anulare a procesului-verbal de contraventie cereti restituirea de la institutia care a incasat-o in temeiul art. 168 din Legea 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, fie nu achitati si asteptati hotararea instantei dar daca actiunea se respinge achitati intreaga contravaloare a amenzii. Depunererea cererii de chemare in judecata nu suspenda termenul de plata redus al amenzii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am platit 1/2 din amenda la legea circulatiei pot sa-mi recuperez banii daca castig procesul ?am facut o plangere in instanta prin care cer anularea procesului ... bobota viorel bobota viorel Am facut o plangere in instanta prin care cer anularea procesului verbal de contraventie ptr. nerespectarea O.U.G 195/2002 .Valoarea amenzii e 580 lei. Daca ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez o amenda platita deja? Ruxu Ruxu Buna ziua! Sotul meu a primit o amenda din cauza parcarii intr-un loc privat, dar care nu avea popicul ridicat. A platit amenda, dar apoi a si contestat ... (vezi toată discuția)
Recuperare amenda rovinita danacorina danacorina buna ziua. Cum pot recupera amenda platita, pentru care am facut contestatie si instanta a anulat procesul verbal de contraventie dar nu s-a pronuntat si pe ... (vezi toată discuția)