avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Dreptul de a utiliza pozele descarcateBună ziua. Va ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Dreptul de a utiliza pozele descarcateBună ziua. Va rog sa ma consultați referitor la dreptul de ...

Bună ziua.
Va rog sa ma consultați referitor la dreptul de copiere si utilizare a pozelor de pe rețeaua internet.
La moment lucrez la elaborarea unei cărți privind unele personalități de succes. În carte sunt incluse și pozele personalități care sunt accesate de pe internet,fără a-i clar specificat dacă este necesar acordul persoanei de a utiliza aceste o poze.
Întrebarea este dacă la editarea acestei cărți, eu o voi comercializa ,este posibil sa fi încălcat vreun drept la personalitățile incluse în carte?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 12:34, 19 Octombrie 2021
Orice poza de pe internet este protejata de drepturi de autor pana la proba contrarie. Detinatorul drepturilor de autor va poate da in judecata chiar daca ati crezut in mod sincer ca pozele nu au drepturi de autor.

In special Getty Images sunt vestiti ca dau in judecata fara nicio mila.
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2021
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor pentru poze folosite r0xxyana r0xxyana Buna ziua. As vrea sa imi fac un blog si as vrea sa pun pe el poze gasite pe Google Images. As putea sa am probleme daca folosesc pozele respective (in sensul ... (vezi toată discuția)
Cum putem folosi pe site-uri, bloguri sau forumuri imagini de pe internet, despre care nu stim daca sunt protejate de legea copyright-ului? lizsit lizsit Sunt administratorul unui site necomercial, in care am o zona de \"Stiati ca apa:..\" si in care, o data cu informatii generale despre apa, am postat si ... (vezi toată discuția)
Biblioteca reala/virtuala privata - drept legal de constituire si functionare? Dragulescu_Mihai Dragulescu_Mihai Doresc sa infiintez o biblioteca intr-o localitate din mediul rural, bazata pe cele mai noi aparitii, dar si pe literatura clasica, si deci, aparitii mai ... (vezi toată discuția)