avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna. Angajatorul poate obliga angajatul sa mearga in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna. Angajatorul poate obliga angajatul sa mearga in delegatie? ...

Buna. Angajatorul poate obliga angajatul sa mearga in delegatie?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 17:52, 21 Septembrie 2021
Daca in contractul de munca este inserta aceasta obligatie sau fisa postului o impune
Delegarea este o măsură obligatorie pentru salariat, a cărei nerespectare poate atrage răspunderea disciplinară a acestuia, inclusiv desfacerea contractului de muncă.
Buna ziua
Delegarea este un caz de modificare unilaterala a contractului (locul de munca) din partea angajatorului. Spre deosebire de detasare, angajatul nu poate refuza delegarea, ci doar prelungirea delegarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. sunt angajat la o firmă pe post de lăcătuș. ... Nemes Eva Nemes Eva Bună seara. Sunt angajat la o firmă pe post de lăcătuș. Firma vrea sa ma trimită în delegație. Pot fi sancționat dacă refuz? În contractul de ... (vezi toată discuția)
Ca muncitor angajatorul mă poate obliga să mă trimită în ... Magie1 Magie1 Ca muncitor angajatorul mă poate obliga să mă trimită în deplasare cu delegație. Ce conditii trebuie sa respecte ce formalității să facă fisa ... (vezi toată discuția)
Refuz decizie delegare mihaelaru mihaelaru are dreptul de a refuza un angajat decizia de delegare pe 60 zile, fara modificare salar si functie, ci doar cu modificarea sarcinilor, care sunt trecute in ... (vezi toată discuția)