avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, In seara precedenta, 20 spre 21 septembrie ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, In seara precedenta, 20 spre 21 septembrie 2021 am ...

Buna ziua,

In seara precedenta, 20 spre 21 septembrie 2021 am fost implicat intr-un accident rutier. Mai exact, am lovit un refugiu pietonal, liber in momentul coliziunii. La foarte scurt timp a sosit un echipaj al politiei rutiere, iar etilotestul a afisat 0.60. Am fost condus de catre personalul politiei rutiere catre spital pentru prelevarea primei probe biologice (sange), apoi am revenit circa o ora mai tarziu pentru prelevarea celei de-a doua probe biologice. Am fost informat ca voi putea plati contravaloarea testelor respective (aprox. 250 lei, conform cu agentii politiei rutiere prezenti), astfel incat rezultatele probelor sa fie transmise instant, in momentul platii, sau la scurt timp dupa aceasta. Mentionez ca asigurarea auto era expirata in momentul coliziunii si ca a fost emisa o amenda pentru .As dori sa stiu, daca se poate, daca:
1. Este necesara plata contravalorii acelor teste si ce se poate intampla daca nu o achit?
2. La ce m-as putea astepta in urma rezultatelor de sange ( cel mai rau caz si cel mai bun caz )?

Va multumesc anticipat.
Pentru celeritate, trebuie sa platiti dvs contravaloarea probelor biologice.
Daca nu le platiti, se platesc din fondurile Ministerului, dar o sa dureze ceva si interesul dvs este sa se solutioneze repede dosarul.
In functie de situatia de fapt, valoarea din sange poate sa varieze, de regula, este undeva la dublul valorii din aerul expirat.
Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna strategia apararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În ce condiții poate poliția rutieră să însoțească participantul la trafic la spital pentru recoltarea probelor biologice? Urushi Bara Urushi Bara Buna ziua, in ce conditii poate politia rutiera sa insoteasca participantul la trafic la spital pentru recoltarea probelor biologice? Spre exemplu, daca ... (vezi toată discuția)
Este refuzul etilotestului ilegal, dacă se acceptă cel de sânge? altcineva1 altcineva1 Este refuzul etilotestului în sine ilegal, dacă se acceptă prelevarea testelor biologice? Pentru a preveni răspunsuri de genul \"De ce ai refuzat. Nu ... (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie ContSters233244 ContSters233244 Buna ziua am si o problema..#-o,acum 4 seri am fost si eu oprit de un echipaj de politie,ma`ntorceam de la chindie,precizes k nu am baut decat 4 pahare cu bere ... (vezi toată discuția)