avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. Am nevoie de un mic ajutor pt deschiderea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. Am nevoie de un mic ajutor pt deschiderea succesiunii ...

Bună seara.

Am nevoie de un mic ajutor pt deschiderea succesiunii in urma decesului bunicii mele. Bunica mea avea 2 fii, dintre care unul este decedat (tatal meu). La moartea bunicii unchiul meu, celalalt fiu al bunicii a luat punga cu actele care le avea bătrâna. As vrea sa deschis moștenirea pt ca pana in 6 luni este mai ieftin. Nu am nici un act sa pot merge in instanta. Cu el nu ma pot înțelege pt ca spune ca nu mai este ce sa împartă desi m-am interesat la primărie si bunica are teren, casa, pădure sub proprietatea ei.
Va rog sa imi spuneți cum pot ajunge sa recuperez din acte, titluri de proprietate, ce este de făcut. Nu mi-as dori sa ajung la instanta insa doar la mormantare a venit in rest doar a bătut-o si a schingiuito pe bunica. O sa caut un avocat in zona mea insa pana una alta as vrea sa stiu daca pkt deschide un proces.
Va mulțumesc tare mult pt eventuale răspunsuri
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:50, 21 Septembrie 2021
Solicitati la notariat un certificat de calitate de mostenitor si in baza acestuia solicitati la primarie. cadastru actele de proprietate in copii certificate. Apoi eventual avand emitentul si nr actului puteti solicita copii legaizate. Luati legatura si cu un avocat care sa va sprijine in aceste demersuri ale dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune blondu_cr_uk blondu_cr_uk caut si eu un raspuns la o problema mai \'\'incalcita\'\' bunicul meu a avut 3 copii, in urma decesului sau au ramas: bunica, mama mea care a decedat si ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelia i iordache aurelia i iordache Bunica mea a murit acum 5 ani, lasind in urma o casa si teren agricol intr-o comuna in jud.Olt. A avut 2 fii - tatal meu (care a decedat inaintea bunicii) si ... (vezi toată discuția)
Care este solutia, poate fi succesiunea? mm_nyku mm_nyku Parinti mei se afla intr-o situatie mai dificila , mama mamei mele detinea un teren impadurit (padure) care a pana mai acum catva ani a fost in propritatea ... (vezi toată discuția)