avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto,recuperare permis.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto,recuperare permis.

Am fost implicat intr-un accident auto.
Mi-asarit in fata un pieton pe care l-am lovit cu masina.Nu era nicio trecere de pietoni in zona.
A fost internat in spital,are o dubla fractura la un picior.
Individul avea o alcolemie de 3 la mie in sange.
Problema e ca si eu am avut 1,25.
Am incercat sa il ajut in timpul spitalizarii,I-am cumparat reteta pe numele meu la externare dar refuza ajutorul in continuare.
I-am platit asigurarea de sanatate dar el....nu are CI valabil (i-a expirat in aprilie)nu are nici Certificat de nastere,nu are medic de familie,nu are card de sanatate si ...nu stie nici carte.
I-am oferit 10000 de lei ca sa declare adevarul/realitatea,ca mi-a sarit in fata sinu are pretentii.A refuzat cerandu-mi
50 000 lei,suma pe care nu o detin ,
Accidentul s-a produs pe 1 august si a fost externat pe 24 august din spital

1.Exista pentru el un termen legal pentru depunerea unei plangeri la Politie?
2.Exista un termen legal pentru scoaterea unui certificat medico-legal?
3..Au trecut aproximativ 2 luni de la data accidentului.Am inteles ca imi pot lua o hartie de la Parchet cu care imi pot recupera permisul.Am primit hartie de la Politie ca imi este suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile
E mai ok sa astept inca o luna (in total 3)si sa imi recuperez permisul?
Daca il iau cu hartia de la Parchet,pierd perioada de 60 de zile trecute de la producerea accidentului,perioada in care eu nu am avut dreptul de a conduce?
Poate pe parcurs o sa mai am intrebari,in functie de mersul dosarului.
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2021
gigione01, utilizator
@Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan

Mulțumesc pentru răspuns!

La primele 2 întrebări, știți cumva ce prevede legea?
Exista vreun termen pentru plângere sau pentru scoaterea certificatului medico-legal de la data producerii accidentului?




Ultima modificare: Joi, 23 Septembrie 2021
gigione01, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Nu ar trebui sa-i platiti nimic lui. Daca a traversat prin loc nepermis, culpa e comuna, dar pentru ca ati condus sub influenta alcoolului, e mai mare la dv. 1.25 e enorm, deci nu ar trebui sa plangeti dupa permis pentru ca puteati provoca o tragedie mult mai mare.
Da, înțeleg.
Indiferent de starea mea ca șofer, nu se putea evita accidentul,pur și simplu a fugit în fata mea, fără a schiță vreun gest care sa ma avertizeze ca ar avea intenția de a traversa.
Avea 3 la mie alcoolemia. Papucii i-au rămas la 2 metri în spatele mașinii, el a rămas căzut la 1,9 metri în fata mașinii oprite, mașina avea rotile de pe partea stânga trecute de axul drumului, deci am făcut maximul posibil pentru a-l evita. Plus ca din sens opus veneau mașini, deci iese din calcul iesirea/evitarea pe contrasens.

lucianrosca a scris:

Nu ar trebui sa-i platiti nimic lui. Daca a traversat prin loc nepermis, culpa e comuna, dar pentru ca ati condus sub influenta alcoolului, e mai mare la dv. 1.25 e enorm, deci nu ar trebui sa plangeti dupa permis pentru ca puteati provoca o tragedie mult mai mare.

Daca in termen de 3 luni,nu depune plangere prealabila,ce se intampla?
Ce trebuie sa fac dupa aceste 3 luni?

Alte discuții în legătură

Prelungire dovezii de circulatie Iasmin Iasmin Buna ziua...In data de 24 ian am avut un accident lovind intr-un copac cu masina unui prieten care era alaturi de mine si care era in stare de ebrietate..In ... (vezi toată discuția)
Accident rutier vatamare corporala ilicit ilicit Buna! Acum o luna am fost implicat intr-un accident rutier. Eu am fost vinovat, deoarece nu am oprit la un indicat Stop, am patruns in intersectie si am ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis suspendat 103/1/c Teodorrr14 Teodorrr14 Buna ziua, Eu am permisul suspendat in baza articolului 103/1/c, dupa un accident cu victima (s-a dispus NUP, ptr ca lipsea plangerea). Pe dovada ... (vezi toată discuția)