avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... De curand fabrica unde am lucrat s-a inchis , dandu-ne ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

De curand fabrica unde am lucrat s-a inchis , dandu-ne in somaj. ...

De curand fabrica unde am lucrat s-a inchis , dandu-ne in somaj. Am cautat un loc de munca si spre surprindere am gasit unul foarte repede, facandu-mi contract de munca pe prioada nedeterminata cu perioada de proba de 90 de zile, dar spre nedumerirea mea dupa 10 zile mi se spune sa nu mai vin, asa pe nepusa masa nexplicandu-mi motivul, sau cel putin sa-mi zica de aceea perioada de preaviz prevazuta in contract. Il pot da in judecata pentru nerespectarea contractului semnat ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:31, 23 Septembrie 2021
Cu ce articol v-a incetat c.i.m.?
articolul 31, alin 1 si 3
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art. 31 alin. (3) din Codul muncii, pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia .

In speta,puteti sesiza instanta de judecata daca apreciati ca incetarea contractului s-a realizat cu incalcarea legii.
indignarea cea mare este ca er5am la inceput de somaj, considerand ca nu o sa-mi ajunga banii am cautat de munca , acum am ramas si fara somaj, datorita acestui contract pe termen nederminat, obligat sa ma descurc fara venituri pana o sa mai gasesc o alta firma. Deci alin 3 il consiuder o mizerie in Codul Muncii ,de care se agata toti patronii astia de 2 bani
Este o aberatie din partea dvs , dar poate fi considerata si din partea unui angajator care poate fi lasat fara personal in cazul in care un salariat procedeaza astfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca Margalena Margalena Buna ziua!, Ma numesc Magda,din Craiova,am fost angajata din somaj,in urma a5interviuri,peperioada nederminata,doar pentru o luna,nemaiputand reintrand in ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba banu20 banu20 in perioada de proba poti sa-ti dai demisia fara preaviz? (vezi toată discuția)
Demisie edward71 edward71 Este adevarat ca se poate demisiona si fara sa semnezi demisia( am vorbit telefonic cu secretara si mi-a zis ca nu este obligatorie prezenta mea si ca se poate ... (vezi toată discuția)