avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Buna ziua!,
Ma numesc Magda,din Craiova,am fost angajata din somaj,in urma a5interviuri,peperioada nederminata,doar pentru o luna,nemaiputand reintrand in somaj.Pot sa chem in instanta firma,neexplicandu-mi motivul renuntarii la colaborarea cu mine si faptul ca mi s-a incalcat dreptul meu la somaj.
Va multumesc!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:56, 6 Ianuarie 2015
Cu ce articol v-a incetat raportul de munca?
Art.31 Alin.(3) din Legea 53/2003-Codul muncii,precum si ale art.L lit a)din Contract de munca
Art.31 alin.3 C.mun. - Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Asadar, textul de lege prevede faptul ca pentru notificarea de incetare a c.i.m. nu este necesara motivarea.

Dva aveti posibilitatea sa va adresati instantei de judecata cu o contestatie la aceasta decizie.
Actiunea o veti depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul si este scutita de plata taxelor judiciare.
Termenul este de 45 de zile de la data comunicarii deciziei.
Bun,ma adresez instantei de judecata,dar ce castig de cauza pot avea,daca legea asa prevede,dar problema mea este ca nu mai pot reintra in somaj,avand contract perioada nedeterminata,consider un abuz din partea fostului angajator.Va multumesc!
Nu cred ca este un abuz al angajatorului. Probabil ca nu v-ati ridicat la nivelul asteptarilor sale.

Legea 76/2002 prevede la art.44 lit.a ca , plata indemnizatiei pentru somaj inceteaza la data incadrarii in munca, conform legii, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determinata mai mare de 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De curand fabrica unde am lucrat s-a inchis , dandu-ne in somaj. ... doomiz doomiz De curand fabrica unde am lucrat s-a inchis , dandu-ne in somaj. Am cautat un loc de munca si spre surprindere am gasit unul foarte repede, facandu-mi contract ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca Kitte Kitte Buna ziua Am urmatoarea speta la care va cer ajutorul: O persoana angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata incepand cu 1 Aprilie 2013. Acum ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea de a reintra in drepturile de somaj Reka73 Reka73 Am o mare intrebare...poate sa ma ajute cineva? Am fost in somaj pana in luna noiembrie cand am fost angajata la o firma cu data de 23 noiembrie.Doresc sa va ... (vezi toată discuția)