Buna ziua!,
Ma numesc Magda,din Craiova,am fost angajata din somaj,in urma a5interviuri,peperioada nederminata,doar pentru o luna,nemaiputand reintrand in somaj.Pot sa chem in instanta firma,neexplicandu-mi motivul renuntarii la colaborarea cu mine si faptul ca mi s-a incalcat dreptul meu la somaj.
Va multumesc!
O zi buna!
Art.31 alin.3 C.mun. - Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Asadar, textul de lege prevede faptul ca pentru notificarea de incetare a c.i.m. nu este necesara motivarea.
Dva aveti posibilitatea sa va adresati instantei de judecata cu o contestatie la aceasta decizie.
Actiunea o veti depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul si este scutita de plata taxelor judiciare.
Termenul este de 45 de zile de la data comunicarii deciziei.
Bun,ma adresez instantei de judecata,dar ce castig de cauza pot avea,daca legea asa prevede,dar problema mea este ca nu mai pot reintra in somaj,avand contract perioada nedeterminata,consider un abuz din partea fostului angajator.Va multumesc!
Nu cred ca este un abuz al angajatorului. Probabil ca nu v-ati ridicat la nivelul asteptarilor sale.
Legea 76/2002 prevede la art.44 lit.a ca , plata indemnizatiei pentru somaj inceteaza la data incadrarii in munca, conform legii, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determinata mai mare de 12 luni.