avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara, Doresc sa stiu urmatoarele: - daca un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara, Doresc sa stiu urmatoarele: - daca un cadru didactic ...

Plata cu ora dupa pensionare in timpul anului scolar

Daca un cadru didactic care si-a depus cerere de pensionare pentru limita de varsta in timpul anului scolar, poate fi incadrat in continuare pe postul ramas vacant in regim de plata cu ora si care este baza legala?
Cine hotareste acest lucru : directorul scolii respective sau inspectoratul scolar?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2021
mimozita13, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 23 Septembrie 2021
Da, poate fi incadrat in continuare pe postul ramas vacant in regim de plata cu ora .

Vedet art.284 Legea nr.1/2011.


Reîncadrarea în funcția de personal didactic a personalului didactic pensionat care nu a depășit cu 3 ani vârsta de pensionare se face anual, cu menținerea drepturilor și obligațiilor care decurg din desfășurarea activității didactice avute anterior pensionării, cu acordul consiliului de administrație, potrivit metodologiei prevăzute la art.284 alin. (6) Legea 1/2011, cu condiția suspendării pensiei pe durata reîncadrării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie cu salariul oanajinga oanajinga Buna ziua! Sunt profesor pensioner si am contract de munca cu durata de 1 an, cu scoala prin care sunt platita cu ora, As dori acum sa beneficiez de salariu, ... (vezi toată discuția)
Reîncadrarea unui cadru didactic pensionat Ileana popa Ileana popa La mulți ani ! Întrebarea mea este legată de încadrarea unui cadru didactic care s-a pensionat cu sep.2013, pe un post didactic. Având în vedere ... (vezi toată discuția)
Pensionare cadru didactic Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Un cadru didactic indeplineste varsta standard de pensionare in noiembrie(in timpul anului scolar). Doreste sa depuna dosarul pentru pensie si in ... (vezi toată discuția)