avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Speta mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Speta mostenire

Buna ziua! Speta despre care vreau sa intreb este legata de o mostenire.

Cazul este asa: Tata mort, mama in viata, mostenirea consta intr-o casa construita de ei doi impreuna pe un teren mostenit de mama de la parintii ei.
Stiu ca pentru bunurile obtinute de ei impreuna, casa in acest caz, mama are drept intreg (daca gresesc, va rog sa imi spuneti) iar pe ce a mostenit mama, tata avea doar cota parte.
Acum: sunt eu cu fratele meu de ambii parinti plus un frate mort, copil al tatalui dintr-o alta casatorie, cu care nu s-a tinut legatura, care si el are un copil, el neinteresandu-se deloc de drepturile de mostenire si nefacand succesiunea de la tatal lui la mai mult de peste 2 ani de la decesul acestuia.

Fratele meu imi doneaza partea lui, la fel si mama, iar copilului fratelui mort daca are si el cota parte pe tulpina, sa ii platesc partea lui ca sa imi intregesc proprietatea.

Exista o alta modalitate de a face asta? Daca copilul fratelui mort (practic nepot al tatalui) nu doreste sa isi vanda partea, cum as putea sa procedez? Precizez ca eu locuiesc in aceasta casa de peste 15 ani, casa in care am investit, vecinii pot confirma, exista si unele facturi/bonuri fiscale pe lucrari/materiale de constructii. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Dreptul la inchiriere daca succesiunea nu este dezbatuta? carmen61 carmen61 din suprafata 467 mp pe care sunt construite 6 camere,din care 2 au fost cedate cu act de comodat de proprietar (tatal meu)care este decedat,fratelui meu care ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Cat la suta mostenesc? mmuntean72 mmuntean72 am si eu novoie de ajutorul vostru. este vorba de cum se imparte casa bunicii mele.(mama tatalui meu) bunica mea a murit si urmeaza sa impartim casa in care ... (vezi toată discuția)