avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii

buna ziua,am nevoie de un sfat.::wassat:.Lucrez in medie peste 300 de ore pe luna,circa 26 de zile , aprox. 12 ore pe zi.Doua weekenduri de servici,doua libere! Pana in prezent primeam 1200+bonuri de masa.In C.I.M. semnat am 720 leipt.160ore+un contract aditional de 40 ore=180lei. Pana acum primeam 1200 ,insa am fost anuntat ca voi primi incepand de la 01.01.2010 doar 1000lei#-o.Pot sa le fortez mana si sa lucrez doar cat am in C,I,M,? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 12:23, 10 Ianuarie 2010
Nu aveti obligatia legala decat sa lucrati cum e prevazut in contract.Acesta este avantajul pentru angajat , de care insa nu se profita.trebuia sa intelegeti ca , juridic, oficial nu exista decat CIM...cu alte cuvinte : pentru ce nu se plateste impozit nu exista.
Contractul de 160 ore cu 720 lei este minim pe economie.
Actul aditional cu 40 ore si contractul cu 160 ore, deja aveti 200 ore/luna, inclusiv orele suplimentare. Nu sunteti obligat sa lucrati mai mult. Daca se mai doreste prestarea a altor ore suplimentare, trebuie sa va dati acordul.
in concluzie,nu-mi poate desface c.i.m.pe motiv ca refuz orele suplimentare care si asa nu mi le platesc?
Pentru refuzul de a efectua ore suplimentare neplatite in nici un caz.
Aveti grija ce acte aditionale vi se dau la semnat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore lucrate sambata si duminica ContSters68274 ContSters68274 As dori si eu o lamurire la urmatorul aspect:lucrez intr-o firma particulara.programul de lucru se face in 3 schimburi si de luni pana vineri si uneori sambata ... (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Am o nelamurire: se poate face ceva ca sa oblig angajatorul sa-mi platesca orele suplimentare lucrate in ultimii 2-3 ani? Pe contractul ... (vezi toată discuția)
State de plata semnate de contabile ancutzzaale88 ancutzzaale88 Lucrez la o societate de 3 ani si 8 luni, ani in care semnatura mea apare pe maxim 10 state de plata. In rest nu, desi ele sunt totusi semnate probabil de ... (vezi toată discuția)