avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Mi am pierdut documentele (certificat de naștere, ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Mi am pierdut documentele (certificat de naștere, diploma Bac, ...

Mi am pierdut documentele( certificat de naștere, diploma Bac, diploma absolvire liceu, foaie matricola, diploma competențe, brevet). Le am trimis pe un curier Intr un rucsac și s au pierdut. Mi i sa spus că o să mă despăgubească cu 5 x valoarea transportului. Chestia e că nu am menționat ce documente se afla in rucsac și mi i sa spus că documentele de acest gen sunt interzise la transport. Întrebarea este dacă pot să i dau in judecata să obțin ceva? Sau cat de greu și cum se pot reface aceste documente?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:20, 1 Octombrie 2021
Aveti vreo dovada ca acele documente au fost trimise prin curier?
Din păcate nu...
Am menționat când am trimis coletul că sunt documente, scria și pe stikerul cu AWB ul că sunt documente dar nu se specifica ce documente.

Cornel Vasile a scris:

Aveti vreo dovada ca acele documente au fost trimise prin curier?

In general, puteti sa-i actionati in instanta, dar despre admiterea actiunii nimeni nu o sa va spuna exact ce sanse aveti.
Ca sa refac toate documentele cat m ar costa și cât timp ar dura ?

Cornel Vasile a scris:

In general, puteti sa-i actionati in instanta, dar despre admiterea actiunii nimeni nu o sa va spuna exact ce sanse aveti.

Depinde de documente si de costurile solicitate de entitatile eliberatoare .

Alte discuții în legătură

Colet pierdut de firma de curierat, cum imi pot recupera banii? Nyykk Nyykk Buna ziua, Acum 2 saptamani am vandut prin intermediul unui site de anunturi un produs cu plata transportului la destinatar si ramburs valoare produs 435 ... (vezi toată discuția)
Am factura ce atesta faptul ca transportul a fost platit iar firma de curierat in cere bani pe transport. RobyFast RobyFast Buna ziua, acum o luna si ceva o firma din Constanta mi-a trimis un colet de 130KG in Deva, cand a ajuns coletul curierul mi-a spus ca nu am nimic de platit ... (vezi toată discuția)
Cerere răspuns urgent - solicitare de plată pentru ridicare premiu concurs coca cola mioara strechioiu mioara strechioiu Bună ziua am primit un awb cu un nr de urmărire a unui premiu din Marea Britanie am plătit suma de 309 euro unde mi se dădeau 72 ore pentru a primi ... (vezi toată discuția)