avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz acceptare demisie.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz acceptare demisie.

Bună ziua
Întâmpin o problema la locul de muncă, mai exact, am găsit un job, în același domeniu , mai aproape de casă, care îmi permite să elimin naveta.
Mi am înștiințat șeful, atât verbal cât și scris, despre demisie.
Mi a acordat 20 de zile preaviz, am respectat preavizul, iar cu câteva zile înainte de expirare, m a anunțat ca nu mi ia în considerare demisia motivând ca nu am scris o de mână. Menționez ca formularul de demisie, l am descarcat de pe net, apoi l am completat cu datele personale, și l am semnat.
Este legal comportamentul domniei sale?
Mulțumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Septembrie 2021
drago55, utilizator
Cel mai recent răspuns: drago55 , utilizator 19:21, 25 Septembrie 2021
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este corect acel comportament .

Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator. Asadar, demisia nu are cum sa fie aprobata de angajator, el ia doar la cunostinta de intentia dvs. de a inceta c.i.m.

Angajatorul are obligatia sa va inregistreze cererea, altfel este pasibil de o sanctiune contraventionala daca sesizati ITM-ul.

In speta. contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz , indiferent de pozitia angajatorului.
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc mult

Cornel Vasile a scris:

Nu este corect acel comportament .

Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator. Asadar, demisia nu are cum sa fie aprobata de angajator, el ia doar la cunostinta de intentia dvs. de a inceta c.i.m.

Angajatorul are obligatia sa va inregistreze cererea, altfel este pasibil de o sanctiune contraventionala daca sesizati ITM-ul.

In speta. contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz , indiferent de pozitia angajatorului.

Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!mi-am depus cererea de demisie,mi s-a dat nr de inregistrare,iar ... Cerasela15 Cerasela15 Buna ziua!mi-am depus cererea de demisie,mi S-a dat Nr de inregistrare,iar directorul executiv mi-a comunicat ca trebuie sa mi scrie” Rezoluția “la ... (vezi toată discuția)
Demisie valycalciu valycalciu doresc sa stiu in cit timp angajatorul comunica unei persoane raspunsul la o cerere de demisie. care este termenul de raspuns?? (vezi toată discuția)
Demisie bilibokzsuzsa bilibokzsuzsa Buna ziua, vreau sa demisionez de la firma la care lucrez din luna mai anul curent. Inca nu am avut nici o zi de concediu. Intrebarea mea este, ca daca trebuie ... (vezi toată discuția)