avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua!mi-am depus cererea de demisie,mi S-a dat Nr ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua!mi-am depus cererea de demisie,mi S-a dat Nr de inregistrare,iar ...

Buna ziua!mi-am depus cererea de demisie,mi S-a dat Nr de inregistrare,iar directorul executiv mi-a comunicat ca trebuie sa mi scrie” Rezoluția “la demisie.Ce înseamnă aceasta “rezoluție”?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cerasela15 , utilizator 10:04, 11 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Demisia este un act personal, nu trebuie aprobata. Devine efectiva cand se termina preavizul.
Directorul poate scrie pe demisia dvs. o dispozitie pentru serviciul personal din cadrul firmei de organizare concurs, cine va inlocuieste, etc.
acest răspuns util
Rezolutia pe demisie inseamna "cu sau fara preaviz".... In acest caz:
- daca se mentioneaza "cu preaviz", atunci va trebui sa efectuati preavizul mentionat in c.i.m. In acest caz, c.i.m. inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii partiale de catre angajator la termenul respectiv.

- daca se mentioneaza "fara preaviz", atunci c.i.m. va inceta la data renuntarii totale la preaviz.
Se poate sa nu-mi aprobe demisia?daca da,ce motive poate invoca?Multumesc!
acest răspuns util
Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator. Asadar, angajatorul nu are cum sa fie /sa nu fie de acord cu demisia dvs. El ia doar la cunostinta de intentia dvs. de a inceta c.i.m.
Angajatorul are obligatia sa va inregistreze cererea, altfel este pasibil de o sanctiune contraventionala daca sesizati ITM-ul.
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc frumos pt răspunsuri .Zi usoara!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz acceptare demisie. drago55 drago55 Bună ziua Întâmpin o problema la locul de muncă, mai exact, am găsit un job, în același domeniu , mai aproape de casă, care îmi permite să elimin ... (vezi toată discuția)
Cerere de demisie roxana.1 roxana.1 Buna ziua, Doresc sa stiu ce pot face in cazul in care am inaintat o cerere de demisie iar aceasta nu a fost aprobata. Am fct de conducere si ma intereseaza ... (vezi toată discuția)
Ce pot face in caz de seful nu imi accepta demisia si ma obliga cu amenintari sa raman la munca Alisa29 Alisa29 Buna ziua. Am o problema cu locul de munca,mi.am dat demisia pe 1 aprilie (din motive atat personale cat si medicale)si sefu meu nu mi.a acceptat nimic ci a ... (vezi toată discuția)