Buna ziua!mi-am depus cererea de demisie,mi S-a dat Nr de inregistrare,iar directorul executiv mi-a comunicat ca trebuie sa mi scrie” Rezoluția “la demisie.Ce înseamnă aceasta “rezoluție”?
Multumesc !
Demisia este un act personal, nu trebuie aprobata. Devine efectiva cand se termina preavizul.
Directorul poate scrie pe demisia dvs. o dispozitie pentru serviciul personal din cadrul firmei de organizare concurs, cine va inlocuieste, etc.
Rezolutia pe demisie inseamna "cu sau fara preaviz".... In acest caz:
- daca se mentioneaza "cu preaviz", atunci va trebui sa efectuati preavizul mentionat in c.i.m. In acest caz, c.i.m. inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii partiale de catre angajator la termenul respectiv.
- daca se mentioneaza "fara preaviz", atunci c.i.m. va inceta la data renuntarii totale la preaviz.
Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator. Asadar, angajatorul nu are cum sa fie /sa nu fie de acord cu demisia dvs. El ia doar la cunostinta de intentia dvs. de a inceta c.i.m.
Angajatorul are obligatia sa va inregistreze cererea, altfel este pasibil de o sanctiune contraventionala daca sesizati ITM-ul.
Cerere de demisie
roxana.1
Buna ziua,
Doresc sa stiu ce pot face in cazul in care am inaintat o cerere de demisie iar aceasta nu a fost aprobata. Am fct de conducere si ma intereseaza ... (vezi toată discuția)