avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua. Sotul meu are o datorie la o companie de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua. Sotul meu are o datorie la o companie de telefonie ...

Buna ziua . Sotul meu are o datorie la o companie de telefonie mobila care cu tot cu penalitati ar ajunge la 3000 euro .Daca se ajunge la executare silita si bunurile noastre sunt pe numele meu ( sotie) pot fi si eu afectata fiind casatoriti ? Se poate executa un bun ( ex masina ) care este pe numele sotiei ? Multumesc frumos .
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 08:40, 5 Octombrie 2021
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, daca bunul este dobandit in timpul casatoriei, este bun comun indiferent daca pe titlul de proprietate apare doar unul dintre soti. Pentru a executa un bun comun insa, trebuie cerut de creditor intai partajul si ulterior poate executa doar partea din bun care a revenit sotului debitor.
Ce solutie am eu ca sotie ptr a-mi proteja bunurile ? Divort si partaj intre noi el sa renunte la partea lui in favoarea mea ? Ar fi ok asa ?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu, nu e ok. In primul rand ca nu renteaza sa faceti asta pt 3 mii de euro si 2, se poate sa faceti degeaba. si 3, situl risca sa ramana in fundul gol doar ca a incercat sa evite o datorie.. asta ar fi in avantajul dvs, desigur.
Multumesc de raspuns noi suntem o familie unita si consideram ca ne protejam bunurile nu se pune problema sa ramana el in fundul gol suntem oameni doar . Ideea era daca e ok ca solutie de urgenta ptr noi ca familie .
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
doamna, ca sa faceti misculatia asta, va costa mai mult de 3000 de euro, conteaza desigur si valoarea bunurilor de impartit.
ca idee, puteti sa faceti partaj si fara sa divortati, asta ca sa nu va mai complicati si cu divortul,
creditul dvs poate cere anularea actului de partaj, daca doveste ca e facut fictiv in dauna sa.
sotul dvs trebuia sa tina si el la bunurile comune si sa nu lase sa se ajunga aici.
va puteti judeca cu compania de telefonie dacapenalitatile sunty calculate aiurea sau alte motive.
de cand dateaza datoria ?

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate 2 Nicoleta1010 Nicoleta1010 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati raspunzandu-mi la urmatoarea problema.Am divortat, dar nu am facut partaj.In timpul casatoriei am achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Credite pentru jocuri online andreeadeear andreeadeear Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie: sotul este pasionat de jocurile online, de curand am aflat ca joaca pe bani. In acest scop a facut ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri dupa divort cory1712 cory1712 Buna ziua, Revin cu o noua intrebare....Am intentat actiune de divort din culpa comuna. Din casa ne apartin doar bunurile cumparate de-a lungul vremii ... (vezi toată discuția)