avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Marirea programului la peste cele 8 ore pe zi / 40 de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Marirea programului la peste cele 8 ore pe zi / 40 de ore pe saptamana

Buna dimineata,

Am o intrebare legata de marirea programului de munca. Lucrez pentru o unitate de service care asigura mentenanta pentru echipamentele inchiriate pentru clienti. Conducerea companiei a decis ca in viitorul apropiat fiecare angajat sa presteze cate 2 weekend-uri pe luna in stand-by pentru interventii doar in cazuri urgente pentru remedierea defectiunilor (pentru situatii care nu presupun evitarea unui pericol). Programul de weekend in stand-by ar fi de la 8 dimineata pana la 10 seara sambata si duminica, dar prestarea efectiva a muncii se face doar dar in conditiile in care ar aparea urgente, insa te blocheaza de la alte activitati in zilele respective. Introducerea orelor de weekend se face peste cele 8 ore pe zi / 40 de ore pe saptamana, mentionate in contractul individual de munca. Intrebarea mea este: - Aceste ore in stand-by se considera ore prestate in interes de serviciu, chiar daca nu se munceste efectiv si care ar fi cadrul legal in care se pot gestiona aceste ore prestate in weeken, deoarece in contractul individual de munca nu este mentionat nimic? Acest lucru ar presupune si un act aditional la contract?

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2021
adytzu_man24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:01, 28 Septembrie 2021
Intr-adevar, presupune incheierea unui act aditional la contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de munca SilviuAil88 SilviuAil88 Poate angajatorul sa schimbe programul oricand? In contractul actual de munca sunt mentionate 3 lucruri cu privire la programul de lucru: 1. 5 zile pe sapt ... (vezi toată discuția)
Legalitatea lucrului în patru schimburi ContSters329776 ContSters329776 Buna ziua. Lucrez la o companie in cadrul departamentului producție Cod Caen: 2815. Pana acum lucram 3 schimburi, sâmbăta si duminica repaus, ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare ContSters68274 ContSters68274 Pana anul acesta ,pentru orele suplimentare,aveam un spor de 100% din salariul de baza.Din acest an ,datorita unor dificultati financiare,ni s-a dat un act ... (vezi toată discuția)