avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua , vreau să cumpăr o garsoniera al cărei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua , vreau să cumpăr o garsoniera al cărei proprietar ...

Buna ziua , vreau să cumpăr o garsoniera al cărei proprietar are un contract de vânzare cumpărare pe care nu îl înțeleg . O persoană x a vândut la doi Frati unul din ei căsătorit o cota indiviza de 1/2 adică 1/4 la fiecare dintre ei .Apoi mai jos scrie că vânzătorul a obținut acea cota de 1/2 la schimb de la alte două persoane prin un contract iar a doua jumătate este detinuta de cumpărători ( jumătate cu jumătate ) .
Va rog să mă ajutați să înțeleg . Câți proprietari sunt pe acea garsoniera ?
Specific că persoană x a decedat
Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:03, 28 Septembrie 2021
Sfatul meu este sa mergeti cu actele la un avocat si sa alegeti dvs. notarul.
Sau sa cautati alta garsoniera, cu toate ca asta poate este mai ieftina... nu stiti ce proprietari apar mai apoi si va faceti de treaba prin instante...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trei. Fratele 1 si fratele 2 +sotia acestuia.
La data incheierii contractuluid e vanzare, cei 2 frati detineau deja 1/2.
Cealalta 1/2 au cumparat-o de la vanzator.
Vanzatorul a obtinut 1/2, in baza unui contract de schimb. A dat la schimb un bun si a primit 1/2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se fac actele la notar pt un imobil? yonut08 yonut08 Buna ziua, Vreau sa despagubesc fosta sotie ca sa obtin garsoniera pe care o avem impreuna. Vream sa rezolvam fara sa mai facem partaj. Initial acest ... (vezi toată discuția)
Vrem să ne reorganizăm loturile moștenite. ce să alegem, vânzare sau dezmembrare? vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie. In trecut am dezmembrat un teren pe care erau si constructii. Dezmebrarea s-a facut in ... (vezi toată discuția)
Sprijin juridic indiviziune vitalsmart vitalsmart Buna seara! Detin cota de 5/8 dintr-o garsoniera prin vanzare cumparare cu clauza de habitatie plus cota de 1/8 prin vanzare cumparare direct de la ... (vezi toată discuția)