avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Are valoare chitanta de mana ca dovada?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Are valoare chitanta de mana ca dovada?

Buna ziua!
Fac o lucrare la cimitir, dar muncitorii respectivi nu au firma si nu pot emite factura sau bon.
Are valoare chitanta de mana ca dovada?
Cum trebuie redactata?
E suficient sa platesc in fata unui martor?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:35, 28 Septembrie 2021
Puteti face asta dar nu stiu cat va poate ajuta chitanta de mana, dvs. angajati niste lucratori "la negru" pentru a va executa o lucrare... și munca "la negru" se pedepseste cu amenda destul de mare...

Puteti face un deviz semnat de ambele parti in care dvs. spuneti doriti, cum doriti sa fie executata lucrarea, cum sa arate... o impartiti pe etape si stabiliti plata la sfarsitul fiecarei etape...

O sa fie destul de greu de rezolvat eventuale probleme in baza acelui act.
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2021
Ionut.ion, utilizator
Trebuie sa incheiati un contract de prestari servicii , iar plata o puteti face pe un stat de plata.
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare acoperis - inselaciune sau nu mitachealina mitachealina O firma de renovari in constructii ne-a schimbat acoperisul casei cu o echipa de 7 oameni. Oferta initiala a devenit cu 38% mai scumpa la sfarsitul lucrarii, ... (vezi toată discuția)
Contract incheiat pe o suma mult mai micã decât cea pe care trebuie sã o plãtesc alex68 alex68 Va adresez rugamintea să mă ajutaţi în următoarea problemă. Doresc să fac o lucrare la cimitir (cruce + bordură) şi, deoarece eu am fost foarte ... (vezi toată discuția)
Contabilitate asociatie de propietari timpuriu timpuriu procesul verbal semnat de presedinte prin care scot bani din fondul de penalizari se poate considerea , act justicativ in contabilitate ? (vezi toată discuția)