avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua.Am rugămintea să mă lamuriti Intr o ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua.Am rugămintea să mă lamuriti Intr o speță : o ...

Bună ziua.Am rugămintea să mă lamuriti Intr o speță : o persoana este angajata cu contract de munca pe durata nedeterminata de la data 15.03.2021 la data de 24.09.2021 intra in concediu medical.Societatea la care lucrează refuza plata concediului medical pe motiv că nu are vechimea minima de 6 luni, deși persoana la data ivirii invadilitatii are o vechime de 6 luni și 9 zile.Intrebarea este : pentru plata concediului medical vechimea luată în considerare este vechimea de la data angajării sau vechimea de 6 luni efectiv în plată ? Lichidarea pe septembrie 2021 se face in octombrie 2021.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:36, 30 Septembrie 2021
Stagiul minim de asigurare pentru acordarea concediului medical este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu cotizare cas diana45 diana45 M-am angajat la o firma pe data de 2 noiembrie dupa o perioada in care am stat in somaj. La inceputul lunii februarie am avut concediu medical. Acum mi se cere ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Peptanrazvan Peptanrazvan Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la situatia de mai jos. Sotia are varsta de 35 de ani si o vechime de 14 ani in câmpul muncii. Pe considerente ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate si ccc pfa B.Alina B.Alina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu câteva informații. Nu am reusit sa gasesc raspunsul nicăieri, iar cei de la CAS nu mi-au raspuns deloc... Am PFA ... (vezi toată discuția)