avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună tuturor, Eu și soția dorim să dăm custodia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună tuturor, Eu și soția dorim să dăm custodia copiilor ...

Bună tuturor,
Eu și soția dorim să dăm custodia copiilor la bunici!
Noi lucrăm în Germania copii sunt la școală în Germania dar ei doresc să stea și să învețe în România
Cum se poate face astfel un transfer către bunici legal și cât timp durează?
Contact Bloju Cosmin
cosmyn_e@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:49, 8 Octombrie 2021
Buna ziua,
Singura modalitate este printr-o declaratie notariala. Puteti face asta si la consulat.
Cu acest document, bunicii va vor inlocui in calitate de parinti oriune este nevoie pe teritoriul României.

cosmyn_e a scris:

Bună tuturor,
Eu și soția dorim să dăm custodia copiilor la bunici!
Noi lucrăm în Germania copii sunt la școală în Germania dar ei doresc să stea și să învețe în România
Cum se poate face astfel un transfer către bunici legal și cât timp durează?
Contact Bloju Cosmin
cosmyn_e@yahoo.com

Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2021
Ryel, utilizator
Nu se poate prin declarație notariala, ca un copil nu e un pachețel.
Copiii se încredințează spre creștere și educare, prin hotărâre judecătorească.
UN exemplu , asa orientativ , este aici ...
[ link extern ]
sau aici ...
[ link extern ] /
Succes!!
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2021
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce acte are nevoie un minor nascut in franta (din doi parinti romani),nerecunoscut la ambasada romaniei,pt a putea calatori in romania si a se intoarce inapoi in franta? Carmen210181 Carmen210181 Buna ziua! Sunt mama a trei copii nascuti in Franta din doi parinti romani,necasatoriti.Singurele acte de care dispun copiii mei in varsta de 8,7 respectiv 6 ... (vezi toată discuția)
Domiciliu ContSters421674 ContSters421674 Buna seara, Locuiesc cu familia mea in Germania de cativa ani. Aici se afla si locul meu de munca si scoala la care invata baiatul meu.Pe cartea de ... (vezi toată discuția)
Cetatenia bebelusilor nascuti in germania din parinti romani Ecobici Ecobici Suntem de 3 Ani si 8 luni in Germania iar de 2 Ani si. 2 luni avem drept de muncä pe durata nedeterminata. Pe 1 Apr a venit pe lume fetita noastra iar peste 2 ... (vezi toată discuția)