avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua, Referitor la termenul de prescriptie de 3 ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua, Referitor la termenul de prescriptie de 3 ani. Oare ...

Buna ziua,

Referitor la termenul de prescriptie de 3 ani.
Oare termenul de prescriptie este intrerupt de o cerere de chemare in judecata formulata de catre un creditor daca in acea cerere s-a mentionat o adresa postala gresita a debitorului?
Situatia de fapt: debitul a fost scadent in 2016, creditoarea a chemat in judecata debitorul in termen de 3 ani, insa toate actele de procedura ale instantei s-au trimis la o alta adresa , alta decat cea a debitorului. S-a ajuns la o hotarare definitiva 2019 si la o executare silita in 2021. Practic debitorul a luat la cunostinta despre toate aceste evenimente abia in 2021.
S-a facut apel, acesta s-a admis si s-a trimis cauza la rejudecare.
Oare se poate invoca in aceste conditii exceptia prescriptiei la actiune a creditorului?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Intrerupere prescriptie sorinteo1 sorinteo1 In anul 2019 am solicitat angajatorului drepturi banesti neacordate. Deoarece raspunsul acestuia a fost negativ, m-am adresat instantei de judecata in anul ... (vezi toată discuția)
Prescriptie??? bog33 bog33 buna ziua. din tot ce am studiat eu, posibil sa gresec sau am inteles gresit cu privire la calcului termenului de prescriptie de 3 ani e cam asa? 1. daca ... (vezi toată discuția)
Recuperator debite robertsega32 robertsega32 Primim de vreun an si ceva notificari de plata de la o firma de recuperare debite, prin care suntem somati sa platim niste facturi din anul 2004. Problema e ca ... (vezi toată discuția)