avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIA DE INVALIDITATE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIA DE INVALIDITATE

sit in pensie de invaliditate din 07 2004 GR 3 cu punctaj 1,11324 in 2011 am dreptul la pensie definitiva la aceasta trecere mai primesc ceva in plus sau ramine asa?.ce inseamana 0,40 la gr a3a este cumva o diminuare?.va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 10 Ianuarie 2010
mospetrea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:03, 11 Ianuarie 2010
Nu va poate spune nimeni daca drepturile de pensie se vor majora cand veti trece de la invaliditate la limita de varsta, depinde de mai multi factori. Cand depuneti cererea pentru pensie pentru limita de varsta sa faceti precizarea, in scris, ca optati pentru cea mai avantajoasa pensie. Astfel, veti primi cuantumul mai mare, chiar daca punctajul aferent pensiei pentru limita de varsta este mai mic decat cel aferent pensiei de invaliditate.

Nu reusesc sa-mi dau seama ce inseamna acel procent, 0,40 la gradul (sau grupa) 3. Era bine daca ne spuneati unde l-ati citit.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare veres piroska veres piroska Sunt o femeie născută în data de 11 ian. 1956. Am 31 de ani stagiu de cotizare, 10 ani lucraţi în Gr. I de muncă cu 75% şi 10 lucraţi în Gr. II de ... (vezi toată discuția)
Decizie pensionare alexia_amdra alexia_amdra buna ziua! sunt pensionar de boala gr.2 din 2003.Pe decizia de pensioare mi s-a inscris 18 ani si 11 zile vechime in munca din care gr.2, 4 ani,6 luni si 7 ... (vezi toată discuția)
Pensie micvasile micvasile La iesirea in pensie definitiva din pensie de boala cand se recalculeaza pensia,valoarea ei va fi mai mare? (vezi toată discuția)