avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligativitatea de a ma prezenta la proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligativitatea de a ma prezenta la proces

Am calitatea de parat intr-un proces de vanzare -cumparare a unui teren vandut care face obiectul unei mosteniri.
Acest teren a fost vandut de catre ceilalti mostenitori...nu stiu exact care dintre ei , eu neavand cunsotinta nici despre aceasta vanzare sub semnatura privata banuiesc si nici despre deschiderea succesiunii.Nu detin (nici mama si nici fratele meu , care suntem citati in acest proces) un certificat de mostenitor .
Actiunea a fost deschisa de cel care a cumparat terenul .
Mentionez faptul ca , acest teren a fost al bunicului din partea tatalui meu care este decedat.
Ce se intampla daca nu ma prezint la proces si am fost citati ? Pot sa trimit o adresa catre instanta cu confirmare de primire si copia actelor noastre de identitate, in care sa mentionez fara sa fiu nevoita sa ma prezint la judecata , ca nu am cunostinta nici despre deschiderea succesiunii si nici despre vanzarea terenului? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:00, 10 Ianuarie 2010
Daca nu aveti in vedere vreun castig din acest proces sau nu va considerati in vreun fel afectata de acest lucru, in calitate de parata, nu este nicio problema daca nu va prezentati la acest proces. Daca aveti ceva de spus, atunci datele problemei se abordeaza altfel.
Este bine sa consultati un avocat care sa vada cererea de chemare in judecata si alte acte.
Daca nu va prezentati e posibil sa fiti condamnat la cheltuieli de judecata.
Daca recunoasteti pretentiile scapati de cheltuieli.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune florinics florinics Buna ziua, Am mostenit un teren 3 insi, eu sora mea si o matusa. La impartirea mostenirii s`a folosit titlul de proprietate al bunicului si s`a impartit ... (vezi toată discuția)
Prescriptie gherasimmanu_VS gherasimmanu_VS termenul de prescriptie asupra unei mosteniri este obligatoriu? .nu am fost instiintat despre acest termen ,si termenul de proscriptie a trecut,ce pot face ... (vezi toată discuția)
O problema delicata!anularea certificartului de unic mostenitor ceruta de nepoti.. mary_c mary_c Buna ziua. Ceea ce va voi relata este extrem de delicat pt familia mea in acest moment. Soacra mea a avut un frate bun care a lasat in urma sa 3 copii.In ... (vezi toată discuția)