Buna ziua.
Am o problema legata de doua imobile pe care le detin impreuna cu fostul sot. Fostul sot a facut imprumut bancar pe timpul cand eram casatoriti a facut din acela pe salariu, eu nu am avut acces la bani si nici nu am semnat pt acel imprumut. Problema este ca el nu a platit ratele, iar cei de la banca mi-au spus ca ei vand creanta unei firme de recuperatori, iar acea firma va pune sechestru pe una dintre case. Mentionez faptul ca si eu sunt trecuta in actele de vanzare-cumparare.
Stiu ca unica solutie este procesul de partaj(nu am introdus procesul odata cu divortul din cauza costurilor). As dori un sfat in legatura cu costurile procesului de partaj si cand trebuie sa platesc taxa pentru evaluare.
Taxa de timbru este de 3% din valoarea bunurilor partajabile.Daca faceti trnzactie la primul termen puteti sa va recuperati suma.Nu aratati daca sotul a facut ipoteca pe casa..nu vad cum fara acordul dvs....daca nu a facut, grabiti-va cu partajul.
Nu, nu a facut ipoteca , a luat imprumutul pe salariu.
Nu inteleg cum 3 % pai valoarea imobilelor e mare , iar 3% e mult si nu ii am momentan. Eu am crezut ca e o taxa de timbru obisnuita.
Multumesc pentru raspuns.
asa este,d'na av. antoanla are dreptate,taxa de timbru este exagerat de mare pentru noi,muritorii de rand
eu am platit anul trecut,2009,pentru un apartament cu 2 cam, undeva la 50 milioane lei vechi
taxa de timbru in cazul procesului de partaj este in cuantum de 3% din valaorea masei partajabile. initial reclamantul plateste aceata txa la o valoare estimata de dansul, dupa care instanta ii va pune in vedere sa plateasca diferenta de taxa .
in anumite situatii strict reglementate de lege se acorda si reduceri a acestei taxe.
Alte discuții în legătură
Proces partaj
raluca32
Buna ziua.
Am o problema legata de doua imobile pe care le detin impreuna cu fostul sot. Fostul sot a facut imprumut bancar pe timpul cand eram casatoriti a ... (vezi toată discuția)
Partaj
IvanDelia
Am achizitionat un apartament impreuna cu fostul sot prin credit ipotecar (62 mii euro). Acum am intentat actiune de partaj. Mentionez ca relatiile cu fostul ... (vezi toată discuția)