Buna ziua.
Am o problema legata de doua imobile pe care le detin impreuna cu fostul sot. Fostul sot a facut imprumut bancar pe timpul cand eram casatoriti a facut din acela pe salariu, eu nu am avut acces la bani si nici nu am semnat pt acel imprumut. Problema este ca el nu a platit ratele, iar cei de la banca mi-au spus ca ei vand creanta unei firme de recuperatori, iar acea firma va pune sechestru pe una dintre case. Mentionez faptul ca si eu sunt trecuta in actele de vanzare-cumparare.
Stiu ca unica solutie este procesul de partaj(nu am introdus procesul odata cu divortul din cauza costurilor). As dori un sfat in legatura cu costurile procesului de partaj si cand trebuie sa platesc taxa pentru evaluare.
Revin cu o mare problema.
Cu acordul fostului sot mi-am dus bunicii materni sa locuiasca intr-una dintre casele pe care le am bun comun cu fostul sot pentru ca mamei mele sa ii fie mai aproape sa ajunga mai repede la ei. Ulterior fostul sot a inceput sa faca necazuri in acest sens , mi-a incuiat usile la o parte din casa, eu nemaiavand acces decat la o camera, am apelat la politie dar politia m-a trimis la instanta. Ce pot face pana la rezolvare aprocesului pentru a avea acces in casa in mod normal si fara a recurge la rupere de yale etc.
Cealalalta casa a inchiriat-o fara acordul meu, eu neicasand nici un ban de acolo ba mai mult el nu mi-a platit pensia alimentara la care a fost obligat de catre instanta.
Avand in vedere ca am aceleasi drepturi ca si el la amandoua casele , ce pot face pana la rezolvarea procesului ca sa am acces in mod normal la casa?
Am evitat sa imi fac dreptate de una singura.
Mentionez ca el refuza categoric sa imi dea cheia s afac o dublura ba mai mult fostii socrii si-au luat drept de proprietari fara nici un fel de act si intra cand vor ei si fac ce vor, mi-au sustras bunuri din casa de valoare.
In acest moment daca ma duc acolo nu am de ales decat sa dorm cu bunicii intr-o singura camera la care am acces sau sa sparg usile. Oare pentru acest 'OM 'nu exista lege?
Proces partaj
raluca32
Buna ziua.
Am o problema legata de doua imobile pe care le detin impreuna cu fostul sot. Fostul sot a facut imprumut bancar pe timpul cand eram casatoriti a ... (vezi toată discuția)
Partaj
IvanDelia
Am achizitionat un apartament impreuna cu fostul sot prin credit ipotecar (62 mii euro). Acum am intentat actiune de partaj. Mentionez ca relatiile cu fostul ... (vezi toată discuția)