avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PROCES PARTAJ HELP
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PROCES PARTAJ HELP

Buna ziua.
Am o problema legata de doua imobile pe care le detin impreuna cu fostul sot. Fostul sot a facut imprumut bancar pe timpul cand eram casatoriti a facut din acela pe salariu, eu nu am avut acces la bani si nici nu am semnat pt acel imprumut. Problema este ca el nu a platit ratele, iar cei de la banca mi-au spus ca ei vand creanta unei firme de recuperatori, iar acea firma va pune sechestru pe una dintre case. Mentionez faptul ca si eu sunt trecuta in actele de vanzare-cumparare.

Stiu ca unica solutie este procesul de partaj(nu am introdus procesul odata cu divortul din cauza costurilor). As dori un sfat in legatura cu costurile procesului de partaj si cand trebuie sa platesc taxa pentru evaluare.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: raluca32 , utilizator 22:48, 15 Ianuarie 2010
Eu inteleg ca pot plati cat am.
buna ziua!
din pacate s-a modificat legea taxelor de timbru, iar acum pt actiune ca cea a dvs trebuie sa se paltesca o atxa de timbru de 3%.
s-a cam zis cu accesul liber la justitie!
puteti cere instantei esalonari, diminuari, dar nu garanteaza nimeni ca o sa le obtineti.
daca va intelegeti cu fostul faceti partajul pe cale amiabila.
Din nefericire,taxa de timbru,trebuie sa o achitati,astfel actiunea dvs.va fi respinsa ca netimbrata.
Formulati actiune de partaj,pe care trebuie sa o dovediti cu probatorii cu acte,interogatoriu,martori si expertize de evaluare a bunurilor care fac parte din masa de impartit.
Nu am inteles? trebuie sa fac evaluarea imobilelor inainte de a depune cererea?

Referitor la ce a spus doamna avocat mai sus: pai in cazul meu nu pot ajunge la nici o intelegere amiabila ba mai rau trebuie sa salvez imobilele de banca la care are el imprumut, adica sa nu raman eu pe drumuri, dar vad ca, conform legilor noi daca nu am 3% din valoarea imobilelor pot ramane pe drumuri:(
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2010
raluca32, utilizator
Trebuie sa faceti o evaluare estimativa a bunurilor si platiti initial 3% din aceasta evaluare. Instanta oricum va dispune evaluarea bunurilor de catre un expert, situatie in care va trebui probabil sa mai platiti o diferenta de taxa.
La procesul de partaj, instanta, in functie de probele administrate (martori, inscrisuri, contributia efectiva la dobandirea bunurilor) va poate atribui o parte din bunuri sau va poate stabili o sulta.
Daca nu faceti partajul acum din lipsa de bani pentru taxa de timbru sau datorita faptului ca nu reusiti sa ajungeti la un consens, puteti astepta ca banca sa ceara in instanta partajarea bunurilor comune in vederea recuperarii creantei datorate de catre fostul dv sot. Banca va urmari numai partea ce i se cuvine fsotului sot.

Alte discuții în legătură

Proces partaj raluca32 raluca32 Buna ziua. Am o problema legata de doua imobile pe care le detin impreuna cu fostul sot. Fostul sot a facut imprumut bancar pe timpul cand eram casatoriti a ... (vezi toată discuția)
Partaj IvanDelia IvanDelia Am achizitionat un apartament impreuna cu fostul sot prin credit ipotecar (62 mii euro). Acum am intentat actiune de partaj. Mentionez ca relatiile cu fostul ... (vezi toată discuția)
Partaj in instanta brokenangel brokenangel am divortat si acum urmeaza partajul ( avem o casa luata prin prima casa , o masina si bunurile din aceasta ) pentru casa a platit sotul de la plecarea de ... (vezi toată discuția)