Buna ziua.
Am o problema legata de doua imobile pe care le detin impreuna cu fostul sot. Fostul sot a facut imprumut bancar pe timpul cand eram casatoriti a facut din acela pe salariu, eu nu am avut acces la bani si nici nu am semnat pt acel imprumut. Problema este ca el nu a platit ratele, iar cei de la banca mi-au spus ca ei vand creanta unei firme de recuperatori, iar acea firma va pune sechestru pe una dintre case. Mentionez faptul ca si eu sunt trecuta in actele de vanzare-cumparare.
Stiu ca unica solutie este procesul de partaj(nu am introdus procesul odata cu divortul din cauza costurilor). As dori un sfat in legatura cu costurile procesului de partaj si cand trebuie sa platesc taxa pentru evaluare.
Costurile pentru actiunea de partaj sunt in conformitate cu valoarea bunurilor partajabile, atat cele imobiliare cat si cele mobiliare. Este vorba de taxa de timbru judiciar care, daca nu este achitata de partea care introduce la instanta actiuunea de partaj, aceasta va fi respinsa ca netimbrata.
Daca la primul termen partile se inteleg cu privire la bunurile partajate si depun tranzactie la instanta pot solicita restituirea taxei de timbru achitata.
Deci daca doresc sa introduc proces imi trebuie doar taxa de timbru? stiti cumva si ce acte imi trebuie?
Este adevarat ca daca introduc procesul banca la care el a facut imprumutul si pe care nu l-a platit, nu mai poate interveni pe parcursul procesului?
Proces partaj help
raluca32
Buna ziua.
Am o problema legata de doua imobile pe care le detin impreuna cu fostul sot. Fostul sot a facut imprumut bancar pe timpul cand eram casatoriti a ... (vezi toată discuția)
Actiune partaj
ionelazibi_94
doresc si eu ajutor intr-o problema.o persoana care a divortat recent,a primit copilul in custodie.pana la inceperea actiunii de divort era angajata la firma ... (vezi toată discuția)
Partaj
andrutzu
Buna ziua,
Doresc sa deschid dosar de partaj pentru bunuri mobile si imobile dobandite in timpul casatoriei, dar nu sant divortat inca, procesul fiind pe ... (vezi toată discuția)