avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Umblu pe la tribunal sa modific statutul.
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Umblu pe la tribunal sa modific statutul.

Buna seara.Am si eu o nelamurire.Din luna iunie umblu pe la tribunal sa modific statutul sau nu stiu sigur ce trebuie sa fac.Am un ONG cu 5 membrii fondatori.Unul a decedat iar pe altul l-am exclus in urma sedintei AGA (din anumite motive).Intrebarea mea este ce trebuie sa fac si ce acte sau cerere trebuie sa depun ca este a treia oara cand am termen si mi se spune .....ba ca cererea nu este cea corecta,ba ca nu am toate actele.....nu mai stiu ce trebuie sa fac.Ma poate lamuri si pe mine cineva?Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 22:45, 18 Octombrie 2021
Sigur ca da, mai intai, trebuie vazute actele dvs.
trebuie sa fiti mult mai clara... scrieti de tribunal. De ce al Tribunal? E vorba de o federatie ? Altfel nici nu e competent Tribunalul, ci Judecatoria. Ce anume acte v-au cerut ca fiind lipsa sau neconforme? Daca cele doua persoane carora le-a incetat calitatea de membru erau simpli membri in asociatie trebuie sa actualizati doar lista de membri si atat. Daca erau si in Consiliul Director, aveti functii vacante pentru care trebuie sa organizati sedinta de Adunare Generala sa alegeti alte persoane in loc, sau sa modificati statutul sa reduceti nr. de membri CD... Nu ati dat detalii deci nu prea are cum sa va ajute cineva mai concret, oricum daca nu aveti deloc idee ar trebui sa cititi Ordonanta Guvernului 26 / 2000 si Ordinul Ministrului Justitiei 954/2000 ( le puteti gasi gratis actualizate pe legislatie.just.ro sau sa apelati la un avocat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca prin aga un ong (asociatie non profit) numeste un nou presedinte ... diana27ro diana27ro Daca prin AGA un ONG (asociatie non profit) numeste un nou presedinte si un nou cenzor al asociatiei, care sunt actele necesare inregistrarii acestora ? Am ... (vezi toată discuția)
Intrarea unui nou asociat intr-un ong anaroxana_hela anaroxana_hela Buna ziua. Am si eu doua intrebari: 1.Ce pasi trebuie sa parcuragem pentru a adauga un nou membru in ONG? 2. Ce trebuie sa facem daca unul din membrii ... (vezi toată discuția)
Schimbarea statutului unei asociatii JAlina JAlina Buna ziua, As avea o intrebare in legatura cu schimbarea statutului unui ONG. In cat timp de la semnarea proceselor verbale in cadrul Adunarii Generale ... (vezi toată discuția)