avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de somaj

buna ziua,
as dori sa stiu daca mai pot beneficia de somaj daca am facut un semestru la facultate dar am renuntat datorita cheltuielilor ridicate.mentionez ca nu am lucrat nicaieri cu contract dar totusi stiu ca se poate lua somaj dupa terminarea liceului.
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 19:31, 10 Ianuarie 2010
Legal daca urmati cursurile unei institutii de invatamant nu mai puteti lua somaj pt absolvirea ultimei institutii. Acum daca spuneti ca ati intrerupt...
Oricum trebuie solicitat ajutorul de somaj in termen de 1 an de la absolvire. Puteti incerca.
Daca alti colegi au alta parere ii rog sa intervina.
L 76/2002: Art.17 (2) Sunt asimilate somerilor persoanele aflate in situatiile prevazute la art. 16 lit. b), daca indeplinesc urmatoarele conditii:
a) sunt absolventi ai institutiilor de invatamant, in varsta de minimum 16 ani, care intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire nu au reusit sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale;
NM: Art. 8. - (1) Persoanele prevazute la art. 17 alin. (2) lit. a) si c) din lege se considera ca nu au reusit sau nu au putut sa se incadreze in munca, daca fac dovada ca in perioada de 60 de zile de la data absolvirii, respectiv 30 de zile de la data lasarii la vatra, s-au inregistrat la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene sau a municipiului Bucuresti ori la alti furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca, acreditati in conditiile legii, in vederea medierii pentru incadrare in munca.
(2) Dovada inregistrarii la furnizorii de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca, acreditati in conditiile legii, se face cu o adeverinta eliberata de furnizori, prin care se certifica data inregistrarii persoanei in evidentele proprii.
Nu indepliniti conditiile cerute dar va puteti inscrie la AJOFM ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca (somer neindemnizat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj roxanik18 roxanik18 imi puteti spune va rog daca pentru indemnzatia de somaj pentru absolventi te poti inscrie doar intr-un termen de 60 zile sau poti si dupa. (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolventi sebi_pop sebi_pop Buna, As avea o nelamurire referitor la acordarea indemnizatiei de somaj pentru absolventi. Am terminat studiile de masterat in Iulie anul curent si pana in ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj agino_med agino_med Buna ziua sunt proaspat absolvent de Medicina mai pot beneficia de ajutorul de somaj daca nu reusesc sa prind un loc ,ca medic rezident si au trecut mai mult ... (vezi toată discuția)