avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor de somaj

Buna ziua sunt proaspat absolvent de Medicina mai pot beneficia de ajutorul de somaj daca nu reusesc sa prind un loc ,ca medic rezident si au trecut mai mult de 60 de zile de la absolvire.Si inca ceva in 2008 am lucrat 2 luni jumatate cu carte de munca si mi-am dat demisia are vreo importanta.Va multumesc.Ovidiu.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 21:46, 24 Noiembrie 2009
NM de aplicare a legii 76/2002
Art. 8. - (1) Persoanele prevazute la art. 17 alin. (2) lit. a) si c) din lege se considera ca nu au reusit sau nu au putut sa se incadreze in munca, daca fac dovada ca in perioada de 60 de zile de la data absolvirii, respectiv 30 de zile de la data lasarii la vatra, s-au inregistrat la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene sau a municipiului Bucuresti ori la alti furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca, acreditati in conditiile legii, in vederea medierii pentru incadrare in munca.
(2) Dovada inregistrarii la furnizorii de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca, acreditati in conditiile legii, se face cu o adeverinta eliberata de furnizori, prin care se certifica data inregistrarii persoanei in evidentele proprii.
1. Daca nu va regasiti in acest articol, nu mai aveti dreptul de inscriere la somaj.
2. Nu are importanta ca ati incetat CIM prin demisie in anul 2008.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiica mea va mai beneficia de somaj? vasilica05 vasilica05 Fiica mea a terminat liceul anul asta si pe data de 14 sep. a fost sa depuna dosarul pt.somaj cu toate actele complecte, dosarul a ramas la ei. Pe data de 14 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj danut20 danut20 buna ziua, as dori sa stiu daca mai pot beneficia de somaj daca am facut un semestru la facultate dar am renuntat datorita cheltuielilor ridicate.mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Somaj dragoshumulescu dragoshumulescu Daca un absolvent de liceu depune actele de somaj dupa 3 luni de la absolvire, exista riscul sa nu mai beneficiezi de somaj? (Asta am patit eu, m-am dus in ... (vezi toată discuția)