avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Fiica mea va mai beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Fiica mea va mai beneficia de somaj?

Fiica mea a terminat liceul anul asta si pe data de 14 sep. a fost sa depuna dosarul pt.somaj cu toate actele complecte, dosarul a ramas la ei. Pe data de 14 i s-a spus sa se prezinte pe 1 doar cu actele pt.curs. S-a inscris la un curs de calificare si a fost chemata pe data de 1 oct pt.ca se reactiveze dosarul de somaj incepand cu data de 1 oct. cand trebuiau sa inceapa cursurile. S-a prezentat pe data de 1oct.la agentia de somaj ca sa isi reactiveze dosarul si i s-a spus ca ii trebuie adeverinta care sa arate ca e apta de munca, Se mai poate duce sa isi reactiveze dosarul daca a expirat termenul de 60 de zile ??? .ast.raspuns
Cel mai recent răspuns: vasilica05 , utilizator 11:49, 11 Octombrie 2010
Daca s-a inscris in termenul de 60 de zile are dreptul.
NM la Legea 76/2002
Art. 8. - (1) Persoanele prevazute la art. 17 alin. (2) lit. a) si c) din lege se considera ca nu au reusit sau nu au putut sa se incadreze in munca, daca fac dovada ca in perioada de 60 de zile de la data absolvirii, respectiv 30 de zile de la data lasarii la vatra, s-au inregistrat la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene sau a municipiului Bucuresti ori la alti furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca, acreditati in conditiile legii, in vederea medierii pentru incadrare in munca.
(2) Dovada inregistrarii la furnizorii de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca, acreditati in conditiile legii, se face cu o adeverinta eliberata de furnizori, prin care se certifica data inregistrarii persoanei in evidentele proprii.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de somaj agino_med agino_med Buna ziua sunt proaspat absolvent de Medicina mai pot beneficia de ajutorul de somaj daca nu reusesc sa prind un loc ,ca medic rezident si au trecut mai mult ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj danut20 danut20 buna ziua, as dori sa stiu daca mai pot beneficia de somaj daca am facut un semestru la facultate dar am renuntat datorita cheltuielilor ridicate.mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolventi de liceu da_dy da_dy in ce conditii un absolvent de invatamant liceeal poate obtine ajutor de somaj si ce acte ii trebuiesc si unde trebuie sa se adreseze (vezi toată discuția)