avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, As dori sa știu cum se partajează o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, As dori sa știu cum se partajează o moștenire unde ...

Buna ziua,
As dori sa știu cum se partajează o moștenire unde soția decedata a lăsat prin testament toată partea ei de avere soțului. Soția avea o fiica din prima căsătorie ,decedata înaintea mamei,care a avut 2 copii. Acum a decedat si soțul care este unchiul meu,fratele mamei mele. El mi-a lăsat prin testament jumătate din apartament ,testamentul fiind făcut când cei doi soți erau in viața.
As vrea sa știu dacă copii soției mai au vreun drept legal la moștenire ținând cont ca exista un testament prin care unchiul devine legatar universal. Daca au drept la mostenire care este partea lor? Eu nu ii cunosc pe acesti oameni ,nu le stiu numele si as dori sa stiu ce se intampla daca nu se prezinta la notar dupa 6 luni de la deces. Ce pot face eu pt a dezbate succesiunea?
Mulțumesc anticipat pt răspunsul dumneavoastră.

Alte discuții în legătură

Părinții mei au decedat. aveau trei copii din ... Cinesice@$ Cinesice@$ Bună seara! Părinții mei au decedat. Aveau trei copii ...din care unul a decedat.( o sora a noastra)..imediat dupa decesul parintilor.. si am ramas doi ... (vezi toată discuția)
Succesiune (mostenire) rogoja-dumitra rogoja-dumitra BUNA ZIUA Am un testament autentificat de un notar public in anul 2009 Unchiul meu(fratele mamei mele) impreuna cu sotia lui, nu au avut copii, au ... (vezi toată discuția)
Testament apărut în timpul dezbaterii succesiunii: beneficiarul testamentului are drepturi egale cu moștenitorul? crimit crimit Sotia are titlu de proprietate impreuna cu unchiul din partea mamei sale (fratele mamei). Unchiul decedeaza si lasa in urma un fiu. Acesta decedeaza cu putin ... (vezi toată discuția)