avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua , Vin si eu cu urmatoarea intrebare : o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua , Vin si eu cu urmatoarea intrebare : o parte din locatarii ...

Buna ziua ,
Vin si eu cu urmatoarea intrebare : o parte din locatarii unui bloc am inceput constructia de balcoane ( suprafetele acestora sunt diferite ) , cum se repartizeaza cheltuielile ( proiect , avize ) avand in vedere ca proiectul de executie este emis pe Asociatia de Proprietari si nu pentru fiecare proprietar in parte ?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 10:40, 5 Octombrie 2021
Si ati primit Autorizatie de constructie pentru aceste balcoane?
Daca da... acolo si in proiect ar trebui sa scrie cotele fiecarui balcon...
Da , am primit și scrie cotele aferente fiecărui proprietar , se pare ca taxele precum autorizația de construire , topograful , avizele , se vor împărțită în mod egal, de aceea intreb legal cum este ?

Ionut.ion a scris:

Si ati primit Autorizatie de constructie pentru aceste balcoane?
Daca da... acolo si in proiect ar trebui sa scrie cotele fiecarui balcon...

Intrebarea fireasca este daca modificarea detine autorizatiile necesare
Chiar daca proiectul este emis pe asociatia de proprietari,avand in vedere ca sunt constructii distincte cu diferite probleme tehnice de rezistenta,exista plan proiect pentru fiecare modificare in parte
Beneficiarul modificarilor nu este asociatia de proprietari ci proprietarii apartamnetelor care au solicitat modificare,pe cale de consecinta se modifica suprafata apartamentului proprietate privata
Asta urmează să se facă după receptie finala intabularea suprafeței balcoanele .
Dar în prezent fiecare proprietar detine o suprafață de teren indiviza cota parte la suprafață utilă deținută , acest teren prin Acordul de Asociere a intrat în posesia Asociației presupun ca asta a fost cauza pentru care a fost emisă Autorizația de Construire pe Asociatie.Pe mine mă interesează cum se împart cheltuielile în mod legal pentru că suprafața fiecărui balcon e diferita și cei cu suprafata mare doresc ca aceste cheltuieli să se împartă în mod egal .

ynocentta a scris:

Intrebarea fireasca este daca modificarea detine autorizatiile necesare
Chiar daca proiectul este emis pe asociatia de proprietari,avand in vedere ca sunt constructii distincte cu diferite probleme tehnice de rezistenta,exista plan proiect pentru fiecare modificare in parte
Beneficiarul modificarilor nu este asociatia de proprietari ci proprietarii apartamnetelor care au solicitat modificare,pe cale de consecinta se modifica suprafata apartamentului proprietate privata

Pentru a se imparti cheltuielile in mod egal ar insemna ca balcoanele sa fie in proprietate comuna ceea ce nu cred ca o sa se intample, nu?
E si normal ca cei cu o suprafata mai mare sa doerasca asta, doar fac economie de niste bani..., bani platiti de ceilalti pentru nimic ( de nu o sa vina sa stea pe balconul lor ca este mai mare sau sa depoziteze ceva pe el ca de, este mai mare si are mai mult spatiu... și doar a platit pentru asta...).
Fiecare o sa plateasca fix cat il costa executia, cel cu balconul mai mare o sa plateasca mai mult pentru ca o sa beneficieze de o suprafata mai mare, celalalt mai putin...

De ce nu platesc cei cu balcoanele mai mari mai mult, doar o sa beneficieze de o suprafata mai mare..., nu?
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2021
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, anterior am solicitat ajutorul d-voastra pentru o ... anghel D anghel D Buna ziua, Anterior am solicitat ajutorul d-voastra pentru o problema legata impartirea cheltuielilor legate de proiectare , taxe , avize la construirea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, revin cu o intrebare mai veche, de un an am demarat ... anghel D anghel D Buna ziua, Revin cu o intrebare mai veche, de un an am demarat un proiect Beneficiar fiind Asociația de Proprietari pentru construcția de balcoane pe ... (vezi toată discuția)
Act detinere trotuar perimetral-contract incheiat cu asociatia ? eleodor-popescu eleodor-popescu Va urmaresc permanent si apreciez postarile dvs.am o rugaminte la dvs.eu am obtinut certif de urbanism ptr construire balcon sub balcon existent.mi se cere in ... (vezi toată discuția)