avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Anterior am solicitat ajutorul d-voastra ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Anterior am solicitat ajutorul d-voastra pentru o ...

Buna ziua,
Anterior am solicitat ajutorul d-voastra pentru o problema legata impartirea cheltuielilor legate de proiectare , taxe , avize la construirea unor balcoane , beneficiar fiind Asociatia de proprietari. Intre timp problema s-a acutizat , adica : din cei 15 proprietari care apar pe Autorizatia de Construire doar un numar de 11 au construit balcoane ceilalti. Problema este ca toti banii aferenti acestei investitii au fost achitati de un numar de 10 persoane , o parte a fost achitata dupa suprafata construita ( partea de rezistenta - sumele au fost direct calculate de proiectant ) iar diferenta a fost impartatita in mod egal urmand sa se refaca calculele tinand cont de prevederile legale in vigoare pentru ca suprafata balcoanelor construite nu este egala difera incepand de la 6 mp pana la 15 mp ;
M-am adresat Presentelui asociatiea pentru ca investitia are ca beneficiar Asociatia de Proprietari, sa ne emita chitanta pe sumele platite de fiecare intrucat toate facturile sunt emise pe numele Asociatiei , acesta a raspuns ca Asociatia a fost doar un paravan sa ne intelegem intre noi cei implicati in acest proiect. Ma intreb daca acest lucru este legal intrucat am platit la inceput o suma de bani pe care nu o mai pot recupera . Fiind si cenzorul Asociatiei am zis ca o sa ma adresez compartimentelor din cadrul primariei sa solicit ajutor in acesta situatie.Problema este ca persoana care a strans banii si s-a ocupat de plata a plecat in Germania , iar sotia lui care este si Presedinta Asociatiei nu vrea sa ne puna la dispozitie calculele care au stat la baza stabilirii sumelor pe care fiecare le avem de platit , desi fiind pe Asociatie eu cred ca administratorul ar fi trebuit sa faca acest lucru. prin urmare va intreb : - ce lege sta la baza calculelor pentru acesta investitie ;
- este corect ca Asociatia prin Presedintele ei, sa se dezica de acest proiect desi toate facturile au fost emise in numele Asociatie suma totala platita fiind de aprox.50000 lei;
- este normal ca desi ai stiut de inceput ca un proprietar care este pe acelasi tronson cu tine nu vrea sa construiasca balcon , sa construiesti totusi si sa platesti doar partea lui de rezistenta din proiect , restul de taxe , avize si partea de arhitectura sa fie impartita in mod egal celorlati proprietari implicati in acest proiect ;
Ce ma sfatuiti sa fac , sa respect legea ca oricum situatia e destul de incurcata ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:12, 19 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul administrarii si asigurarii starii tehnice a partii copmune de constructii si de instalatii din imobil
Balcoanele fac parte integranta din apartamentele din imobil,astfel ca apartin execlusiv proprietarilor acestora
Daca presedinta de asociatie nu vrea sa puna la dispozitie documentele,initial notifcati oficial asociatia de proprietari prin reprezentant legal cu obligatia respectarii dispozitiilor in vigoare,respectiv acea de a raspunde la cereri si sesizari in termen de 10 zile sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , vin si eu cu urmatoarea intrebare : o parte din locatarii ... anghel D anghel D Buna ziua , Vin si eu cu urmatoarea intrebare : o parte din locatarii unui bloc am inceput constructia de balcoane ( suprafetele acestora sunt diferite ) , ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, revin cu o intrebare mai veche, de un an am demarat ... anghel D anghel D Buna ziua, Revin cu o intrebare mai veche, de un an am demarat un proiect Beneficiar fiind Asociația de Proprietari pentru construcția de balcoane pe ... (vezi toată discuția)
Act detinere trotuar perimetral-contract incheiat cu asociatia ? eleodor-popescu eleodor-popescu Va urmaresc permanent si apreciez postarile dvs.am o rugaminte la dvs.eu am obtinut certif de urbanism ptr construire balcon sub balcon existent.mi se cere in ... (vezi toată discuția)