avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recunoasterea vechimii in munca ca PFA?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recunoasterea vechimii in munca ca PFA?

Buna
Conform noii directive (recunoasterea vechimii in munca ca PFA), activitatea intr-un cabinet psihologic (acestea nu se declara la ONRC) poate fi considerata vechime in munca?
Va multumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:22, 11 Octombrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vechimea în munca este recunoscuta unei persoane fizice, și nu unei forme de organizare a profesionistului, indiferent ca este organizat sub forma de pfa, srl, îi s. A.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Propunerea legislativă pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale a fost adoptata numai de catre SENAT.
Proiectul urmează să ajungă în Camera Deputaţilor pentru votul final.


Potrivit actului adoptat :
- Activitatile economice desfasurate de persoana fizica autorizata constituie vechime in munca si, dupa caz, vechime in specialitate daca activitatea economica pe care o desfasoara a produs venituri nete in anul supus recunoasterii
vechimii a caror valoare este cel putin egala cu 12 salarii minime brute pe tara si este inregistrata la Oficiul National al Registrului Comertului cu un singur cod CAEN de activitate sau cu codul CAEN principal de activitate pentru care se doreste recunoasterea vechimii.


- Vechimea in munca si, dupa caz, vechimea in specialitate este considerate perioada in care PFA a desfasurat activitate economica si a achitat contributiile, taxele si impozitele legale, nefiind luata in considerare perioada in care
PFA nu a avut activitate generatoare de venit sau a avut activitatea suspendata.

Va multumesc pentru lamurir. Din acestea, inteleg ca, daca se va vota in Camera Deputatilor asa cum este acum, organizarea ca PFA neinregistrata la ONRC nu va permite persoanei fizice detinatoare a acelei PFA sa obtina vechime in munca.
Inca odata, multumiri celor care au raspuns!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Activitatea desfasurata in calitate de PFA neinregistrata la Oficiul National al Registrului Comertului nu va constitui vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovadă vechime specialitate cMic cMic Bună ziua! Sunt arhitect și îmi exercit meseria în cadrul Biroului individual de arhitectură înființat conform legii 184/2001 - echivalentul PFA pt ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala - magazin mixt: autorizatii necesare? gabi 27 gabi 27 Imi deschid o intreprindere indiv. pt un magazin mixt;de ce autorizatii si avize am nevoie?:-/ (vezi toată discuția)
Bună ziua! cine poate să emită o adeverință care să ateste ... Simona Pol Simona Pol Bună ziua! Cine poate să emită o adeverință care să ateste vechimea în muncă pentru un PFA? Acest lucru îmi este necesar pentru noul loc de muncă, ... (vezi toată discuția)